1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Strogo čuvana tajna lepote...

Strogo čuvana tajna lepote Lejdi Di, prirodni sastojak bio je ključan

12. новембар 2023.

| Jelena Mladenović
Proizvod je pravljen samo za nju, a činio je čuda njenom izgledu

Nedavno je u javnost dospela zanimljiva tajna lepote princeze Dajane koja je prerano napustila svet davne 1997. godine.

Naime, hemičar koji radi u kozmetičkoj industriji otkrio je novinaru Page Six-a koji je to kozmetički proizvod bio zadužen za to da princeza nikada nije imala lošu frizuru.

Naime, objavljen video otkriva da je kultnu frizuru Lejdi Di držao na mestu specijalni lak za kosu napravljen za nju.

„Veoma sam blisko sarađivala sa njom i njenim frizerom Ričardom Daltonom“, rekla je hemičarka Sheree Ladove Funsch koja je bila tek u ranim dvadesetim kada je od nje zatraženo da razvije specijalnu formulu koja bi pomogla Dajani da izbegne „helikoptersku kosu“ i da bezbrižno putuje svetom.

Princeza Dajana u početku nije nosila štikle, dizajnere je molila samo jedno

„Kada je izašla iz helikoptera, rotori su se samo vrteli i vrteli, a kosa princeze Dajane je letela na sve strane. Tako da je njena prelepa, fenirana i stilizovana frizura bila  potpuno čupava“, objasnila je ona.

Ladove Funsch – koja je sada izvršna direktorka LaDove Inc., imperije lepote koju je osnovala njena porodica 1977. godine, rekla je da je princeza Dajana želela lak za kosu koji će čvrsto držati, ali istovremeno čini da njena kosa izgleda mekano, bez oštećenja, mladalački i elegantno.

Tako je napravljen lak za kosu otporan na helikopter.

Ladove Funsch tvrdi da je uz mnogo trikova uspela da napravi sprej za kosu koji su princeza Dajana i njen frizer Dalton nazvali samo „Helikopterski lak za kosu“.

Tajna lepote princeze Dajane

Tokom projekta, mnogo je putovala u inostranstvo – istražujući bujne šume i egzotične terene – kako bi nabavila retke sastojke koji su pogodni za kreiranje proizvoda za princezu.

Ove modne marke Kejt Midlton ne podnosi, a Dajana ih je obožavala

„Na kraju smo uspeli da stvorimo savršenu formulu za Dajanu uz pomoć smole koja se nalazi na jednoj od specifičnih vrsta drveta “, kaže Ladove Funsch.

„Eksperimentisala sam u laboratoriji da saznam koja je tačka topljenja ove smole i kako da je učinimo ne tako lepljivom i gnjecavom? Kako da je nateramo da se ne stvrdne?“, objasnila je hemičarka.

Tokom telefonskih razgovora sa Dajanom i Daltonom, Ladove je kasnije saznala da je potrebna još jedna formula laka za kosu koja bi bezbedno došla u kontakt sa dragocenim krunama na Dajaninoj kosi.

„Postojale su dve verzije. Tu je bio helikopterski lak za kosu i verzija za tijaru, višemilionski nakit koji je trebalo da ostane neoštećenu u dodiru sa sprejom.

„Morali smo da napravimo nešto što nije tako snažno kao lak za kosu, ali ipak da drži kosu bez uništavanja nakita“, rekla je ona.

Izvor slike: Photo by Massey/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images