1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Da li se korektor...

Da li se korektor stavlja pre ili posle pudera?

19. март 2023.

| Hana Dunđerov
Jedno od ključnih pitanja kada želite perfektan ten

U šminkanju su od velike važnosti oni detalji koje često doživljavamo kao sitnice. Otud i rasprava: da li se korektor stavlja pre puder ili posle? Patrick Lorentz, šminker za Estee Lauder, odgovara za marieclaire.fr na ovo pitanje.

Korektor pre ili posle pudera: šta da radim?

„Ne postoji pravi odgovor“, tvrdi Lorentz. Važno je da radite u skladu sa svojim željama i potrebama, jer šminka je pre svega sredstvo za zabavu i umetnost za sebe, kaže on.

Ipak, za Patricka Lorentza, nanošenje korektora posle pudera jeste logičniji potez. On, kako sam kaže, uvek prvo nanese puder, a potom dodaje korektor jer na taj način postiže bolje pokrivanje kako podočnjaka tako i fleka na licu.

Kako se profesionalno nanosi korektor?

Korektor se najpre nanese na podočnjake i fleke, a potom se blendira u kožu jagodicama prstiju, nežnim tapkanjem. Kada ga nanosite posle pudera, pošto je generalno svetliji od pudera, postižete i utisak svetline na licu.

Ukoliko prekrivate veću površinu lica, možete koristiti i sunđer ili četku za blendiranje. Ako ipak koristite prst bolje je da nanosite manje količine, makar i više puta za redom.

Kako da izaberem korektor koji mi se slaže sa tenom?

Za savršeno ujednačen ten, naš stručnjak savetuje da se uvek odlučite za korektor svetlije nijanse od pudera. Ipak, pazite, da korektor ne bude presvetao.

Ovaj savet se odnosi na sve tonove kože, ali posebno je važno paziti ako vam je koža tamnija. Odabir previše svetlog korektora mogao bi da stvori previše kontrasta sa kožom i potamni oči umesto da ih osvetli.

Takođe, izaberite svoj korektor prema željenom stepenu pokrivenosti. Za laganu i blistavu šminku koristimo korektor sa malo prekrivanja, tečnije teksture. Ako, pak, želite da dobijete besprekoran, mat ten, onda se okrećete korektoru za pokrivanje, kremaste i guste teksture.

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: Prostock-studio/GettyImagesPlus