1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Cloud skin: Šminka sa...

Cloud skin: Šminka sa savršenom kombinacijom mat i sjajnog efekta

07. април 2023.

| Hana Dunđerov
Savršena tehnika za problematičnu kožu

Najavljen kao prolećni makeup trend oblačna koža/cloud skin obezbeđuje baršunast ten. Ova tehnika šminkanja savršena je za problematičnu kožu.

Kao što joj ime govori, ova šminka ima za cilj da podseti na lagani i baršunasti izgled oblaka. Daleko od svih trendova koji zahtevaju sjajnu završnicu, cloud skin se kladi na blistav, ali mat ten.

Cloud skin, sveža i baršunasta šminka

Za ovaj trend zahvalni smo britanskom šminkeru Dominiku Skineru koji ga je razvio pre nekoliko godina,a ove godine je nastala i verzija cloud skin 2023.

Na Tiktoku, tutorijali koji nam pomažu da postignemo ovaj izgled akumuliraju milione pregleda.

@victorialyn Cloud Skin Makeup!☁️ Loving these soft matte looks @hungvanngo 😍 Would you try this spring trend? #makeup #beauty #foundation #cloudskin ♬ Lo-fi hip hop – NAO-K

Cloud skin: korak po korak

Korak 1: priprema kože

Najvažnije je da dobro hidratizujete kožu, zato obavezno stavite neki serum  pre šminkanja i ostavite da ga koža dobro upije.

Korak 2: Podloga

Savršeno sredstvo za podlogu je mešavina mat prajmera i sjajnog pudera. To će dati mat završinu koja neće izgledati suvo i grubo.

Korak 3: Mat korektor

Dalje nastavljate tako što pokrivate kritična područja mat korektorom.

Korak 4: Bronzer i rumenilo

Za ovaj izgled koristićete kremasti bronzer i obavezno tečno rumenilo. Završavate setovanjem, koristeći sprej.

Korak 5: Puder u prahu

Da biste imali pravu mat završnicu koristićete puder u prahu na samom kraju i to u zoni ispod očiju.

Savršena šminka za problematičnu kožu

Problematična koža je veliki izazov jer se teško kombinuje sa najmodernijim trendovima šminke. Kada imate kožu sklonu aknama koja ima tendenciju da sija i bude masna, niste baš sklone da usvojite blistavu i ekstremno sjajnu tehniku, a ne možete ni da se dičite clean girl kožom. Zato je cloud skin savršena šminka za ovaj tip kože. S druge strane, suvu kožu ovog puta ostavljamo po strani. Za žene sa ovakvom kožom je bolje da se okrenu svetlijoj šminki koja ne zahteva previše pudera.

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: undefined undefined/gettyimagesplus

Nastavite da čitate