1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Kako da šminka za...

Kako da šminka za naočare izgleda otmeno?

04. март 2024.

| Miljana Momirović
Jednostavni trikovi prave razliku.

Dobro urađena šminka za naočare može podići izgled na viši nivo. Zaboravite na savete koje ste čuli i pokušajte sa ovim od profesionalnih šminkera.

Istina je da okviri ističu nesavršenosti, ostavljaju tragove na puderu i prave brojne nevolje sa šminkom ali naočare ipak možete iskoristiti u svoju korist.

Evo kako.

Kako da šminka za naočare izgleda otmeno?

Senka za oči može biti dobar izbor

Ako nosite naočare, nema sumnje da će oči postati fokusna tačka. Iz tog razloga bi bilo dobro da sa šminkom za oči budete posebno pažljivi, ako želite da izgledate otmeno. Osim dobrog prajmera za senku, pre svega bi trebalo da razmislite kako će oblik i veličina očiju izgledati kroz sočiva. Ako ste dalekovidi, naočare će vam uvećati oči i učiniti da izgledaju krupnije. A ako ste kratkovidi? Šminka za naočare može biti od velike pomoći jer sočiva mogu učiniti da oči izgledaju stino. U tom slučaju se odlučite za svetlu olovku za oči duž vodene linije kako bi pogled došao do izražaja. Izbegavajte crnu olovku za oči ili bilo šta što vizuelno smanjuje oči.

Kako naneti maskaru ako nosite naočare?

Preduge trepavice kojima ćete svaki čas zakačiti sočiva mogu biti poprilučno nezgodne. Izbegavajte bilo kakve formule maskare koje produžavaju trepavice i umesto toga izaberite onu sa četkicom koja će ih razdvojiti. Pravilno uvijanje trepavica pre nego što nanesete maskaru može biti dobra ideja jer će pomoći da se dlačice usmere na gore. Kada su vam oči uvećane zbog naočara, poželećete da se odlučite za maskaru koja zaista razdvaja trepavice, jer će svaka grudvica biti vidljiva. Čak nećete pogrešiti ni ako potpuno preskočite maskaru. Umesto toga, možete naneti malo na donje trepavice za efekat otvorenijih očiju.

Šminka za naočare nalaže oprez sa puderom

Ako nosite naočare po ceo dan ili dugo, onda se upoznati sa tragovima koje ostavlja okvir. Prva stvar koju profesionalni šminkeri preporučuju je da ne stavljate previše pudera na nos jer će prirodno ostaviti tragove. Ako vam je ipak potrebna pokrivenost, koristite korektor ili puder u kamenu sa pokrivnom moći i dobro ih utapkajte. I prajmer može biti od pomoći jer će obezbediti da šminka duže traje.

Usne kao fokusna tačka

Ako vam je efektna šminka za oči previše zastrašujuća, promenite fokus i dodajte malo drame uz ruž za usne. Ne možete pogrešiti sa prelepim baršunastim, smelim usnama. Za kraj, uverite se da su obrve dobri popunjene, ako je potrebno: negovane obrve i smele usne deluju kao struktura koja licu daje okvir.

Precizno nanesite rumenilo

U zavisnosti od toga gde se vaši okviri nalaze na vašem licu, rumenilo može biti skriveno i suvišno, pa obratite pažnju na nanošenje. Ako je okvir manji, možete ga naneti standardno na jabučice obraza.  S druge strane, ako je prevelik, idite na nešto strukturnije. Nanesite ga u velikom, mekom ‘C’ obliku, počevši od jagodica pa do slepoočnica. Rumenila u kamenu su bolji izbor kada je u pitanju šminka za naočare, u odnosu na kremaste formule.

 

Izvor slike: Deagreez/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate