1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Botoks za kosu –...

Botoks za kosu – šta je i zašto je tako popularan?

02. октобар 2023.

| Sandra Petković
Botoks za kosu sve je popularniji, evo i zašto

Upotreba botoksa u svrhe „peglanja“ bora svima je dobro poznata i veoma zastupljena, a da li znate šta je botoks za kosu?

Ovaj tretaman poslednjih godina sve je popularniji, prvenstveno zato što proces dubokog kondicioniranja pruža kosi najviši nivo sjaja i glatkoće.

botoks za kosu

Kada čuju reč botoks, mnogima je prva asocijacija igla i neprijatnost, ali kada je reč o botoksu za kosu situacija je nešto drugačija.

Zapravo, u ovom tretmanu kose ne postoji niti jedna igla, a ni sam botoks uopšte nije sastojak koji se primenjuje.

Skandinavsko farbanje kose – Novi hair trend koji očarava

Zašto se onda tretman zove botoks za kosu?

Botoks za kosu pruža dubinsko kondicioniranje koji će zadržati teksturu vaše kose netaknutom, ostavljajući je glatkom i više hidriranom nego ranije.

Ime tretmana potiče od načina na koji ceo proces funkcioniše – tretman praktično predstavlja „punjenje“ pojedinačnih vlakna kose, zatvara ispucale vrhove i daje kosi novu uglađenost i punoću kako bi se smanjilo pucanje i kovrdžanje vlasi.

botoks za kosu

Trenutak da se odlučite na botoks za kosu je onda kada vam pramenovi izgledaju mlohavo, končasto, ispucalo i nezdravo, ili kada osećate da su vrućina i stres izazvali lomljenje ili oštećenje.

Botoks za kosu je biće savršen da preporodi vašu kosu.

Masna kosa sa suvim krajevima – Kako je negovati?

Pre nego što započnete sa tretmanom, vaš frizer će verovatno početi sa konsultacijom pre nanošenja proizvoda, koji je nehemijski koncentrat koji može da sadrži sastojke kao što su vitamin B5, vitamin E, kompleks kolagena, antioksidansi, ulje, kavijar, u zavisnosti od tačnog proizvoda.

Ovi sastojci neguju kosu, boreći se protiv slobodnih radikala, a upravo delujući protiv znakova starenja, od lomljivih pramenova do slomljenih vlakana.

Kolagen pomaže da se vaša kosa dodatno popravi, dok ulja u tretmanu pomažu u omekšavanju i zatvaranju kutikule kose.

botoks za kosu

U zavisnosti od stepena oštećenja kose, svaki tretman je drugačiji, a kada frizer proceni stanje i kvalitet kose botoks za kosu stoji od 20 minuta do sat vremena.

Botoks se sa glave ispira posebnim šamponom i sredstvom za balansiranje pH vrednosti. Kosa se zatim suši fenom, a potom se pegla i savetuje se da je kvasite najmanje 48 sati, ili čak 72 sata ako je moguće.

Botoks za kosu možete uraditi i u kućnim uslovima

Ukoliko iz nekog razloga ne želite ili niste u mogućnosti da ovaj tretman uradite u frizerskom salonu, botoks za kosu možete uraditi i kod kuće i to vrlo jednostavno.

Posetite najbližu parfimeriju gde možete izabrati neki od mnogobrojnih preparata koji su namenjeni upravo botoksu kose, a dostupni su u vidu gela ili spreja.

botoks za kosu

Ono što će vam takođe biti potrebno za tretman kod kuće, jeste šampon za dubinsko pranje kose, šampon namenjen za kosu koja je tretirana botoksom, presa za kosu, fen i četka za feniranje.

Tretman botoksa kose, započinje se dubinskim pranjem kose koji je od velikog značaja za uspešnost ovog tretmana. Nemojte koristiti regeneratore niti bilo koje druge preparate za kosu. Uz pomoć šprica koji ćete dobiti u setu sipajte sadržaj ampule i nanesite ga na kosu.

Volumen kose – Greške zbog kojih gubimo postojanost frizure i stanjujemo vlasi!

Pridržavajući se navedenog uputstva, ostavite da deluje najviše 45 minuta. Nakon toga kosu detaljno operite kako se ostaci preparata ne bi zadržavali na vlasi.

Uzmite fen i sušite kosu, idući od temena ka krajevima kako biste izbegli pucanje krajeva.

Završni deo podrazumeva, upotrebu prese za kosu kako bi toplota podstakla zdrave sastojke da dublje prodru u folikul dlake.

Izvor slike: Ali Pazani Pexels

Nastavite da čitate