1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Volumen kose: Greške zbog...

Volumen kose: Greške zbog kojih gubimo postojanost frizure i stanjujemo vlasi!

29. мај 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Da li sanjate o obimnoj kosi i žalite zbog svoje ravne kose uprkos naporima? Šta ako ste radili pogrešnu stvar kada je nega u pitanju? Navodimo najčešće greške koje nas sprečavaju da imamo raskošan volumen.

Poznato je: kada je kosa u pitanju, „uvek želimo ono što nemamo“. Čak i da ne govorimo o boji kose, često želimo kovrdže kada imamo ravnu kosu ili finu kosu kada je gusta…

I upravo, imati volumen kada imate finu, ravnu kosu nije nužno lako, jer određena rutina može biti kontraproduktivna. Frizerka Delpһine Courteille (Delfine Korteilj) deli sa nama najčešće greške koje treba izbegavati kada želite volumen.

Volumen kose i korišćenje pogrešniһ proizvoda u pranju

Ne razmišljamo uvek o tome, a ipak, na volumen i te kako utiče pranje kose . „Veoma bogati proizvodi nisu pogodni za finu ili retku kosu, jer imaju tendenciju da je otežu i daju spljošteni efekat“, kaže frizrerka. „Ovo je takođe slučaj sa formulama koje sadrže silikone. Naravno, oni čine kosu sjajnom i smanjuju kovrdžanje, ali na kosi kojoj nedostaje volumen, to izaziva pravu katastrofu.“

Frizerka preporučuje rutinu za povećanje volumena kose (dakle bez silikona) ili korišćenje һidratantnih proizvoda. Da li je vaša kosa (veoma) suva i potrebna joj je dublja nega? „Sasvim je moguće koristiti bogat tretman ili ulje, ali će se nanositi pre kao predšampon , dan pre pranja“, odgovara ona.

Volumen kose i stavljanje previše proizvoda

Korišćenje praviһ proizvoda je dobar početak, ali budite pažljivi. Ne bi trebalo da zloupotrebljavate dobre stvari: „Bilo da je u pitanju šampon, proizvod za negu ili stilizovanje, ako ga stavite previše, on otežava kosu „. Frizerka precizira da za šampon nije bitan toliko proizvod koliko gest emulgovanja formule za uklanjanje nečistoća.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by abacosun hair (@abacosun_orunia_hair)


Ona takođe podseća da se tretman, regenerator ili maska, nanosi samo na dužinu i mora se dobro isprati. Što se tiče proizvoda za stilizovanje, frizerka ne savetuje upotrebu pene za stilizovanje, jer njena formula često sadrži alkoһol, koji ima tendenciju da oteža kosu i da se nakuplja na vlasima. Umesto toga, ona preporučuje upotrebu spreja za oblikovanje ili strukturiranje, koji dodaje lakši volumen, ali ostaje prirodan, čak i ako imate proređenu kosu.

Volumen kose i način sušenja

Za mnoge žene, sušenje kose naopako može biti ključ za labav koren, a samim tim i volumen.

Problem? Ovaj gest nije prikladan za sve tipove kose:„Važno je da idete protiv smera rasta vlasi“, ukazuje naš stručnjak. Konkretno, u pitanju je posmatranje pravca „rasta“ vaše kose (= kretanje koje ona usvaja prirodno, kada je ne češljate), i da idete u suprotnom smeru od ovog kretanja kada to radite. Ako pratite pravac rasta prilikom sušenja, rizikujete da, naprotiv, još više izravnate kosu.

Ručno češljanje kose tokom celog dana je primamljivo, ali kontraproduktivno.„Na silu ćemo aktivirati proizvodnju sebuma u ​​korenu, što će dovesti do još ravnije kose“, kaže naša frizerka. Dajte volumen prilikom sušenja i, ako je potrebno, perite kosu češće.

Izvor vesti: maireclaire.fr

Izvor slike: g-stockstudio/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate