1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Brownie butter brineta je...

Brownie butter brineta je nova omiljena nijansa koja oživljava smeđu kosu!

21. фебруар 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Sa svojim pohlepnim imenom, boja brownie butter brineta obećava da će tamnu kosu doneti posvetliti zahvaljujući veoma preciznoj tehnici farbanja. Dešifrujemo ceo proces.

Nije neuobičajeno da trendovi boja kose budu inspirisani hranom i kuvanem, bilo da govorimo o ledeno braon boji, Nutella smeđoj, medenim sjajem ili čak karamel dodiru….

Sada moramo da računamo na „brownie“ braon – prvobitno „brownie brown brunette“–farbanje koje ima za cilj da ubaci malo živosti i svetla u smeđu kosu.

 

Brownie butter brineta, trend koji je hit na društvenim mrežama

Termin „testo za kolače“ se prvi put pojavio na TikToku, na nalogu frizerke Chrissy Rasmussen (Krisi Rasmusen), kroz video snimke koji su prikupili stotine hiljada pregleda. Koloristkinja Ashleigh Marie (Ešli Mari) na Instagramu je nazvala ovu tehniku „najvećim trendom kose 2023. godine“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Chrissy Rasmussen (@hairby_chrissy)

Ali kako prevesti ukusnu boju testa za kolače u kosu? „Radi se o sublimiranju tamne baze donošenjem svetlosti na nju kroz mešavinu tehnika oblikovanja kose i bebisvetla “, objašnjava Adrien Tavolieri (Edrijen Tavolijeri), studijski frizer iz L’Oreala. „Kolorista će stoga posvetliti pramenove oko konture lica i izvršiti veoma fino i diskretno farbanje po dužini , bez pretvaranja u zatamnjenu nijansu.“

Ekspert kaže da je brownie„odličan kompromis za brinete koje žele da dodaju dimenziju svojoj boji bez potrebe za visokom tehnikom isticanja, a da i dalje održavaju svoju kosu zdravom“.

Brownie butter brineta- kome najbolje pristaje?

„Brownie smeđa“ se može napraviti na svim tamnim nijansama, od smeđe do tamnoplave (na svetlijoj kosi tehnika bi bila manje interesantna). „Na koloristi je da prilagodi nivo osvetljenja prema osnovnom tonu kose“, kaže Adrien i naglašava da farbanjene bi trebalo da ide dalje od svetloplave da bi ostalo prirodno i diskretno.

Može se uzeti u obzir na prirodnoj kosi kao i na obojenoj kosi (dobra vest za one koji kamufliraju svoju sedu kosu !). Međutim, stručnjak ističe da na farbanoj kosi promena boje može da dovede do tople/narandžaste refleksije.

Konačno, dužina kose- opet nema ograničenja: smeđi „brownie“ može sublimirati veoma dugu kosu.

Održavajte brownie butter brineta boje kose

Da bi ostao suptilan, farbanje u „brownie“ mora da zadrži prirodnu boju u korenu: „ovo ne samo da daje dubinu kosi, već i sprečava da ponovno izrastanje bude previše izraženo“, ukazuje frizer. Ako je senčenje dobro obavljeno, potrebno je da idete u salon svakih 6 meseci. Dobra tačka za novčanik, ali i za zdravlje kose, pošto smo ovde na laganoj tehnici bistrenja, koja slabi kosu mnogo manje od klasičnog senčenja.

Da bi zadržao lepe refleksije, Adrien preporučuje korišćenje tretmana za repigmentaciju (odabrano u skladu sa nijansom vašeg skeniranja) svake 2 nedelje ili vraćanje u salon radi patine .

 

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: PeopleImages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate