3 prolećne obrok salate idealne za mršavljenje: A pritom su i vrlo ukusne
Zdravi i ukusni recepti...
31. јануар 2023.
| Aleksandra DudvarskiKo ne voli kremasti, penasti pire krompir ? Istovremeno, činjenica je da ovaj klasik i nije najuzbudljiviji prilog uz ručak – ako želimo da začinimo tradicionalni pire krompir ili da jelo učinimo malo posebnijim za porodičnu trpezu, svakako treba da isprobate verziju sa belim lukom.
Kremasti, puterasti, masni i slani (izvinite, zaista je tako ukusan) pire krompir pojačan je karakterističnim ukusom pečenog belog luka i par svežih začina. Ne brinite, krajnji rezultat neće biti da se previše oseti beli luk: tokom pečenja ovaj luk gubi „snagu“ i dobija zemljani, karamel karakter. Otkrivamo vam način pripreme u nastavku.
Sastojci:
1 glavica belog luka
ekstra devičansko maslinovo ulje
1,5-2 kg krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
500 ml guste pavlake
500 ml masnog mleka
6-7 svežih listova žalfije
3 grančice svežeg timijana
6 kafenik kašičica slanog putera, omekšanog na sobnoj temperaturi
so i biber po ukusu
Priprema:
Prijatno!
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: YelenaYemchuk/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Zdravi i ukusni recepti...
Oprez: Uzbudljiva kombinacija ukusa!
Bez podizanja testa ili tvrdih korica.
A priprema ne može biti lakša...
I priprema je veoma brza...
I to u samo nekoliko koraka...
Vodite računa o vašem zdravlju...
Jednostavna priprema, a neodoljiv ukus..