Hleb od banane: Najjeftiniji i najukusniji recept!
Hleb od banane nije samo jeftina poslastica, jer nam je potrebno samo nekoliko sastojaka, već je i izuzetno ukusan. Štaviše, pravljenje je prava dečja igra.
22. март 2023.
| Aleksandra DudvarskiNe morate čak ni da budete poslastičar da biste napravili krem brule, lakše je nego što mislite.
Bilo da je u pitanju zabava, porodični ručak ili samo nešto zaista ukusno, krem brule savršeno zadovoljava ove potrebe. Sve što vam treba su pristupačni sastojci : jaja, šećer i pavlaka za kuvanje. Štaviše, nije samo jeftin, već je i jednostavan za izradu.
Jedini element zbog kojeg se osećamo nelagodno je karamelizacija vrha krem brulea. Ali ni to nije tako komplikovano, i mnogo je zabavnije nego što mislite u početku. (Naravno, možete lako pripremiti karamel na vrh krem brulea u šerpi na šporetu bez problema.)
Sastojci za krem brule (4 porcije)
450 ml pavlake za kuvanje
6 kašika granuliranog šećera
½ mahune vanile presečene na pola ili jedna kašičica vanila ekstrakta
4 velika žumanca
granulirani šećer za karamel
Priprema:
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Kako napraviti karamel koricu?
Pospijte gotov krem brule šećerom tako da prekrije vrh. Kuvarskim štapnim upaljačem (bakljom) zapalite šećer sve dok se ne mali mehurići i karamela ne dobije zlatno smeđu boju.
Ali možete pripremiti karamel i na šporetu. Da biste to uradili, istopite šećer u šerpi, a zatim ga pospite na vrh krem brulea. Ali imajte na umu da će na ovaj način sloj karamele biti malo tanji u odnosu na to da koristimo kuvarski upaljač.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: wanessa-p/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Hleb od banane nije samo jeftina poslastica, jer nam je potrebno samo nekoliko sastojaka, već je i izuzetno ukusan. Štaviše, pravljenje je prava dečja igra.
Zdravi i ukusni recepti...
Oprez: Uzbudljiva kombinacija ukusa!
Bez podizanja testa ili tvrdih korica.
A priprema ne može biti lakša...
I priprema je veoma brza...
I to u samo nekoliko koraka...
Vodite računa o vašem zdravlju...
Jednostavna priprema, a neodoljiv ukus..