Kremaste lazanje sa pečurkama: Jednostavnija verzija italijanskog specijaliteta
Klasična italijanska testenina je takođe popularna kod nas, ali sada prikazujemo mnogo jednostavniju, bržu i isplativiju verziju.
19. februar 2023.
| Aleksandra DudvarskiKarbonara je valjda svima poznata. Tajna dobre karbonare je u tome što masni, kremasti sos pokriva gotovo sve delove testenine, tako da je krajnji rezultat jednostavno, a zasitno i veoma ukusno jelo.
Recept u nastavku može biti savršeno rešenje ako želite da unesete neku hranljivu vrednost u svoje obroke za decu (ili druge izbirljive članove porodice): slatki ukus bundeve se odlično slaže sa slanoćom pančete, a povrće će samo učiniti kranji rezultat još bogatijim i kremastijim.
Tajna italijanske testenine je u tome što se pravi od relativno malo, ali kvalitetnih sastojaka, a ovo osnovno pravilo treba imati na umu i ovde.
Sastojci:
1 srednja bundeva, prepolovljena, sa jezgrom
2 kašike maslinovog ulja
1 šolja masnog mleka
2 žumanca
350 grama testenine (špageti, linquini ili bucatini)
100 grama pančete ili slanine isečene na kockice
1 čen belog luka, sitno iseckan
1/3 šolje rendanog parmezana
so i biber
(po želji krupnije rendani parmezan za serviranje)
Priprema:
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: Mizina/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Klasična italijanska testenina je takođe popularna kod nas, ali sada prikazujemo mnogo jednostavniju, bržu i isplativiju verziju.
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...