1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Popularni modni trendovi za...

Popularni modni trendovi za leto 2024. sa Nedelje mode

12. мај 2024.

| Miljana Momirović
Sve što ćete nositi ove sezone.

Kada su u pitanju modni trendovi za leto 2024. godine, vraća se efektan i graciozan modni stil ali sa naglaskom na udobnost.

Nedelja mode dokazala je da praktičnost nigde ne ide, samo se podiže na viši nivo. Funkcionalni modni komadi dokazuju da i dalje postoje ali u nešto privlačnijim krojevima, sa prelepim detaljima, prozračnim tkaninama i razigranim proporcijama dajući svakodnevnim komadima potpuno novo značenje.

Nostalgični favoriti ponovo dižu glave, a cvetni elementi evoluiraju od oprinta do trodimenzionalnih detalja koje je  nemoguće zanemariti. Moda ipak treba da bude zabavna, a leto 2024. to i dokazuje, kako odevnim komadima, tako i akseosarima.

Popularni modni trendovi za leto 2024.

Bermude

Nakon što su kapri pantalone dominirale tokom proleća, nije bilo sumnje da će i bermude oživeti ovog leta. Ako vas podsećaju na pastelne, karirane modele, ne plašite se: bermude su modernije nego ikada. Za minimalistički izgled, uparite teksas model (Dior) sa majicom uskog kroja ili sa oversized košuljom koju ćete nositi uvučeno ili raskopčano.

Bermude

Dior

Svetloplava boja

Boja godine bi tehnički mogla biti Peach Fuzz, ali svetloplave nijanse su preplavile Nedelju mode i rekle drugačije. Nosite ovu boju od glave do pete (Stella Mccartney) ili kao akcentnu boju neutralne odevne kombinacije. Tako efektna, svetloplava će se upariti uz gotovo svaku boju, pokazujući svoj svestrani, ali moćni potencijal.

modni trendovi za leto 2024

Stella Mccartney

Poslovni stil

Istina, modni trendovi za leto 2024. se sve više usmeravaju na korporativni stil oblačenja. Ove sezone Nedelja mode donosi nesvakidašnje krojeve igrajući se sa proporcijama (Saint Laurent). Opušteni blejzer uparite sa gorepomenutim bermudama ili pencil suknju sa oversized košuljom. Kombinujući kontrastne kombinacije, poslovni dokazuje da je dobar za mnogo više od isključivo kancelarije.

Poslovni stil 2024

Saint Laurent

Teksas na teksas

Kada su u pitanju modni trendovi za leto 2024. godine, najvreliji među njima je teksas na teksas. Denim se vratio pre nekoliko godina i spreman je tu i da ostane tokom ove sezone. Da biste preuzeli trend, uparite teksas košulje sa denim suknjom ili se odlučite za teksas haljine.

Teksas na teksas

Valentino

Providni modni trendovi za leto 2024.

Providni trend konstantno viđamo kroz krugove crvenog tepiha i modnih pista, a ovog proleća će stil konačno prodreti i na ulice. Jedna stvar je postala kristalno jasna: ovog leta, koža je u modi.

Ako tražite manje otkrivajući način da ispratite trend, mrežaste baletanke su jedan od najpopularnijih modela obuće za leto. Prozirne cipele pružaju željenu kombinaciju udobnosti i stila, a takođe možete zaboraviti na neprijatan miris.

providni modni trendovi za leto 2024

Acne Studios

Ženske polo majice

Polo majice ovog leta ulaze u modnu kapsulu, kako zbog poslovne estetike, tako i zbog lakoće stilizovanja istih. Brend Miu Miu se i te kako angažovao po tom pitanju, pa je za ovogodišnju kolekciju proleće/leto 2024. na Nedelji mode prikazao čitav ansambl polo majica u različitim odevnim kombinacijama. Čini se da modni komad iz 2010-ih ponovo postaje privlačan.

Ženske polo majice

Miu Miu

Ruže

Posle godinu dana proslavljanja Barbiecore-a, nije iznenađenje da se još jedan ultraženstveni stil vratio kada su u pitanju modni trendovi za leto 2024. godine. 3D ruže su cvetale u mnogim prelepim oblicima, od suptilnih do efektnih kreacija.

modni trendovi za leto 2024

Zimmermann

 

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight

Nastavite da čitate