1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Kako sam uklonila neprijatan...

Kako sam uklonila neprijatan miris obuće? Sada mirišu kao nove

06. мај 2024.

| Miljana Momirović
Ovako ćete im vratiti svežinu.

Realnost je da će se pre ili kasnije pojaviti neprijatan miris obuće koji je posledica znojenja. Ipak, pronašla sam savete koji će spasiti svaki par cipela.

Naravno, neophodno je imati čista i suva stopala pre obuvanja, ali to neće potpuno zaustaviti neprijtan miris obuće. Možda vam pada na pamet da ih operete ručno ali prisustvo vlage može samo da pogorša problem.

Pa, šta je onda rešenje?

Kako ukloniti neprijatan miris obuće?

Kada je u pitanju obuća za leto, nije retkost da im često pribegavam sa bosom nogom. Logično, u zavisnosti od kvaliteta, tokom visokih temperatura stopala počinju da se znoje, a neprijatan miris se zadržava.

Ključni saveti za neprijatan miris obuće

U nastavku pogledajte nekoliko ključnih saveta koji su meni pomogli:

  • Kada god sam u prilici (to zavisi od modela obuće), nosim ili čarape ili najlonke koje odmah po dolasku u stan skidam.
  • Obuća od prave, a ne veštačke kože zadržava drastično manje neprijatnih mirisa.
  • Brisanje obuće alkoholnom maramicom ili prskanjem stopala dezodoransom protiv znojenja može pomoći u održavanju svežine.
  • S vremena na vreme (na svakih par nedelja) ubacim malo sode-bikarbone u obuću da sprečim upijanje bilo kakvih mirisa.

Koliko često menjati obuću?

Na kraju, u slučaju iznošene obuće, možda je jednostavno vreme da novi par u koji ćete od starta uložiti ove savete za neprijatan miris obuće.

Kako proceniti da li je vreme za novu obuću? Prvo mesto za habanje je obično bočna strana pete koja dodatno ubrzava njihovo trošenje. Ovo prirodno usmerava stopalo da gazite na tu stranu, a osim habanja, može izazvati i bol u nogama.

Izvor slike: Solovyova/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate