1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Kako stilizovati fudbalske majice?

Kako stilizovati fudbalske majice?

22. јун 2024.

| Miljana Momirović
Trend koji prkosi rodnim normama.

Počelo je evropsko prvenstvo ali fudbalske majice viđamo i van terena i nemamo ništa protiv jer izgledaju tako kul bez mnogo truda.

Ovih dana je fudbalska groznica na vrhuncu ali jedino na šta se kladim su retro majice i dresovi. Rijana i Bela Hadid, koje su bile na čelu Balenciaga kampanje na temu fubala 2022. godine – ponovo vraćaju ovaj trend u pravo vreme. Sada nema ništa neobično u tome da dres uparite uz farmerke ili baletanke. Čak suprotno, kontasti u modi često izgledaju svetski. Nastavite da listate i otkrijte formulu za stilizovanje.

Kako stilizovati fudbalske majice?

Jedan od prošlogodišnjih stajlinga u vreme prvenstva, Hejli Biber je pozirala u kratkoj retro majici sa fudbalskim motivima.

Ovo takođe nije prvi sportski stajling manekenke i osnivačice brenda Rhode. Malo pre toga je obukla oversized fudbalski dres koji je stilizovala uz crvene čarape i retro patike.

Sportske majice se mogu upariti i uz farmerke širokog kroja ili kargo pantalone. Basic bela majica dugih rukama uvek izgleda dobro, a dres kao haljina uvek izgleda laskavo. Patike se podrazumevaju ali za najsmelije, stilizujte retro majice sa Meri Džejn baletankama ili uz štikle.

Čini se da sve više želimo da se igramo sa rodnim normama kada su u pitanju modni komadi. A i zašto ne bismo kada fubalske majice tako dobro pristaju i ženama?

`Winnie Harlow

Winnie Harlow

Fudbalske majice nisu novi trend

Brendovi kao što su Balenciaga, Martine Rose i Off-white već godinama dizajniraju fudbalske majice, a neka od najprestižnijih imena u industriji, poput Burberry i Louis Vuitton, angažovali su manekenke u svojim kampanjama. Aries je takođe pokrenuo svoju treću saradnju sa Umbro, koji ove godine puni 100 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coco Rachèl (@rachel.spanjersberg)

Čak i američki fudbalski tim Inter Miami ima modni trenutak (veoma nosive roze fudbalske majice).

Kim nastavlja da osvaja svet sporta tako što je angažovala Džuda Belingema iz fubalskog kluba Real Madrid za Skims kampanju, koja prikazuje igrača samo u boksericama sa loptom.

Čini se da najnoviji modni trendovi i te kako podržavaju rodnu ravnopravnost.

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight

Nastavite da čitate