1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Kako nositi kardigan kao...

Kako nositi kardigan kao Francuskinje?

07. април 2024.

| Miljana Momirović
Izgled koji odiše otmenošću.

Kardigan je preuzeo Nedelju mode u Parizu, a prelazni prolećni period je kao stvoren da uz njega inspirišete stajling francuskim stilom.

Kada su u pitanju prolećne odevne kombinacije, pariski stil podrazumeva da su kardigani nezaobilazan modni komad. To je bezvremenski, svestran i jedan od najboljih odevnih predmeta koji možete nositi u brojnim varijantama.

Kardigani kao slojeviti komad ili fokusna tačka izgleda, može biti uz telo  ili oversized, basic ili moderan. Bez obzira za koji model se odlučite, evo kako da ga stilizujete i izgedate otmeno.

Kako nositi kardigan kao Francuskinje?

Zakopčani kardigani samo na vrhu

Odmah podignite utisak o odevnoj kombinaciji tako što ćete zakopčati samo gornje dugme kardigana. Neka stajling ostane ležeran, kardigan stilizovan uz farmerke i majicu ili preskočite dodatni sloj i pokažite donji deo stomaka. Ovakvo uparivanje smo viđali širom ovogodišnje Nedelje mode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by gabby whiten (@gabbywhiten)

Zakopčajte kardigan do kraja

Još jedan elegantan i prefinjen način kako nositi kardigan je da ga stilizujete kao samostalni gornji deo i zakopčate svako dugme. Mini suknja, Meri Džejn baletanke i višeslojne ogrlice upotpuniće ovaj otmeni izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALEXA DAGMAR (@alexadagmar)

Kako nositi kardigan preko ramena?

Ovaj trik za stilizovanje u trajanju od dve sekunde doprinosi celokupnom utisku. Sledeći put kada kasnite, a niste proverili vremensku prognozu na vreme, samo vežite kardigan preko ramena. Bez obzira da li ga stilizujete sa kaputom ili blejzerom, kardigan pre ramena će izgledati otmeno, a da se niste ni potrudili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tandya Franchini (@simplytandya)

Kardigan kao haljina

U slučaju da ste ljubitelj džemper haljina, kardigan haljine će vam se verovatno jednako dopasti. Ovaj ultimativni komad za prelazni period možete stilizovati na brojne načine, kako uz ravnu obuću, patike, tako i uz štikle. U nastavku pogledajte 10 primera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stacie Elsmore (@missy_elz)

Raskopčani oversized kardigani

Na kraju, niko nije rekao da kardigan mora biti zakopčan, a Francuskinje to odlično znaju. Potražite oversized model i stilizuje ga uz basic majicu i pantalone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alicia Lund (@aliciamlund)

 

 

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight

Nastavite da čitate