1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Kako nositi cvetni dezen,...

Kako nositi cvetni dezen, trend No1 ovog proleća?

26. март 2023.

| Hana Dunđerov
Kkavu cvetnu haljinu da birate ovog proleća?

Cvetni dezen sa proleća je nešto što se prosto ne može izbeći. Sve to znamo. Ipak, stilisti nekako uspevaju da svake godine iznova iznenade svojim izborom na temu cvetni dezen. Šta je to u trendu 2023?

Kako tvrde stilisti, u proleće 2023. zahtevamo više od ikoničnog simbola prirode — više eksperimentisanja, više duha, više svega. Zato, ako želite da budete u trendu, birajte predimenzionirane, 3 d  aplikacije koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Sitni, neupadljivi ili romantični cvetni dezeni kao sa bakine haljine su, jednostavno, stvar prošlosti.

Dakle, cvetni deze za proleće 2023. nije uglađen, niti prikladan, sasvim daleko od svoje izvorne verzije koju povezujemo sa krajnjom i smernom ženstvenošću. To su smeli i zabavni izrazi, teksture koje dobijaju treću dimenziju i upadljive boje. Maksimalizam u punom sjaju.

Pred vama je pet trendova iz sezone proleće/leto 2023. koji cvetovima daju maštovit i preko potreban savremeni izgled.

Cvetni printovi za proleće 2023

Hiperrealistični detalji

Ako vam se učini da je na željenoj haljini cveće kao preslikano, onda – to je to. Ovakvi detalji dobrodošli su na bilo kom komadu odeće ili aksesoaru. Loewe haljina je pravi primer ovakvog cvetnog dezena.

3D ruže

Kada se Zendaya pojavila na crvenom tepihu u veličanstvenoj Valentino haljini, znali smo da je to novi trend. Ogrlice, detalji na majici, rukavi, obuća… 3D ruže su svuda dobrodošle.

Cvetne teksture

Čipka sa cvetnim dezenom, haljine koje podsećaju na cvetne hekleraje naših baka – pun su pogodak. Ako je dobro za Dior, dobro je za sve!

Razmazano cveće

Cvetni dezen koji nema jasne konture već je predstavljen artistički, razmazano, još jedan je pravi izbor za proleće 2023. Baš kao na ovoj Carolina Hererra haljini.

Izvor vesti: marieclaire.com

Izvor slike: Pascal Le Segretain, Andreas Rentz/Staff/GettyImages

Nastavite da čitate