1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Cvetne haljine čine figuru...

Cvetne haljine čine figuru vitkom, a ovako ih Dakota Džonson nosi

06. јун 2024.

| Miljana Momirović
Formula za izbor i stilizovanje haljine bez greške.

Poslednja odevna kombinacija u kojoj je viđena glumica Dakota Džonson je prava letnja inspiracija. Pogledajte kako se stilizuju cvetne haljine u Njujorku.

Glumica je još jednom primećena na snimanju novog filma pod nazivom Materijalisti, a ovog puta se odlučila za haljinu sa cvetnim printom koja podseća da leto samo što nije.

Zašto su cvetne haljine tako popularne?

Cvetne haljine su sinonim za ženstvenost, lepotu i romansu. Nema sumnje da ćete ih pronaći u bezbroj modela jer dolaze u raznim stilovima, krojevima i bojama. Zahvaljujući tome, lako ćete se odlučiti za cvetni stil koji vam pristaje. Iako se trendovi za leto menjanju, haljine sa cvetnim printom su bezvremenske i vredne ulaganja jer ne izlaze iz mode.

Haljine sa cvetnim printom čine figuru vitkom

Ukoliko želite da izgledate vizuelno mršavije, nije tajna da vam cvetne haljine mogu pomoći u tome. Ipak nije svaki model prikladan, pa imajte u vidu nekoliko kiljučnih elementa.

Prvo, sitniji cvetni print odvraćaju fokus od figure, stvarajući iluziju uskog struka. Nasuprot tome, veliki cvetovi na haljini mogu postići sasvim suprotan efekat.

Haljine u tamnim bojama i svetlim cvetnim printom stvaraju kontrast koji takođe može prikriti nedostatke i istaći figuru.

Na kraju, cvetovi koji formiraju vertikalni uzorak mogu produžiti liniju tela i stvoriti efekt vitkosti.

Kako Dakota Džonson nosi cvetne haljine?

Glumica se odlučila za maxi haljinu koja je napravljena od providne svilene tkanine. Ovaj model ima nabore duž vrata i prozračnu suknju, a prekrivena je bledo žutim, narandžastimi ljubičastim cvetovima.

Haljinu je stilizovala uz naočare za sunce sa mačkastim okvirom i crne retro patike (Nike Cortez). Jednostavan rep i male alke su upotpunili izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dakota Fan Account (@dakotahighnes)

Izvor slike: Sonia Recchia/Stringer/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate