1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Gde je, šta radi...

Gde je, šta radi i kako živi jedna od najslikanijih žena svih vremena, Klaudija Šifer

16. октобар 2023.

| Snežana Ilić
Slavna manekenka između modne piste, dece i dvorca u engleskoj provinciji

Brižit Bardo modnog sveta u 53. godini izgleda ne kao avion, već kao spejs-šatl

Bila je jedno od zaštitnih lica zlatnog doba modne industrije. Kada se pojavila, početkom devedesetih, obasipali su je komplimentima i poređenjima sa Brižit Bardo.

Najlepše žene devedesetih vraćaju se u igru i ponovo osvajaju svet

Tri decenije i ko zna koliko stotina naslovnih strana kasnije, zgodna Nemica i dalje podseća na francusku filmsku divu iz njenih najboljih godina.

Klaudija Šifer

Photo by Roy Rochlin/Getty Images for Paramount Pictures

Da i u novom veku može da prođe kao femme fatale Klaudija Šifer pokazala je pre nekoliko nedelja, kada je učestvovala na reviji kuće Versace tokom Nedelje mode u Milanu. Bilo je to veliko iznenađenje za prisutne, da ne kažemo šok.

Izgledala je kao da je malopre izašla iz 1993. i pravo sa glamurozne piste sišla među ljude.

Kao da je vreme stalo i da ovog avgusta nije proslavila 53. rođendan.

Klaudija Šifer

Photo by Tristan Fewings/Getty Images

I nemačka modna scena imala je svoju veliku četvorku: Tatjana Patic, Nađa Ojerman, Klaudija Šifer, Hajdi Klum. Ali, samo je jedna dobila svoju Barbiku.

Sa onim dugim nogama, platinastom kosom i svetlim očima Klaudija je zaista izgledala kao živa verzija čuvene lutke.

Neuništiva Naomi Kembel iskreno o borbi sa porocima – Ubijala sam samu sebe i jako je bolelo

Planirala je da postane advokat i nastavi porodičnu tradiciju. Ali, slučajan susret sa jednim fotografom u diskoteci u Dizeldorfu promenio joj je i mišljenje i život.

Slikanje za Elle u Parizu, gde su, naravno, odmah shvatili na koga liči, otvorilo joj je sva vrata.

Klaudija Šifer

Photo by Joe Maher/Getty Images

Kreatori su se otimali o njeno lice, a večna muza ostala je i svom sunarodniku, kajzeru Karlu Lagerfeldu. Obožavali su da rade s njom jer je uvek bila fina, nasmejana i profesionalna.

Doduše, povremeno je imala problema sa (ludim) fanovima od kojih je morala da se brani jer su bili previše zaljubljeni u nju, toliko da je u nekim slučajevima intervenisala i policija…

Klaudija Šifer

Photo by Andreas Rentz/Getty Images

Klaudija je nedavno priznala da nikad nije držala dijetu, što bi moglo da se nađe u rubrici verovali ili ne, posebno ako se u obzir uzme i dodatno priznanje da često ume da zgreši sa čokoladom i crvenim vinom.

Višak kilograma imala je samo tri puta u životu – kada je bila u drugom stanju. Ta tri viška zovu se Klementina, Kosima i Kaspar.

Klaudija Šifer

Photo by Anthony Harvey/Getty Images

Sa decom i suprugom, producentom i rediteljem Metjuom Vonom, za kog se udala 2002, živi između mondenskog Noting hila i zamka u engleskoj provinciji. Reč je o istorijskom zdanju u tjudor stilu, sagrađenom u 16. veku, koje pripada Vonovoj porodici.

Kristi Tarlington odoleva antiejdž izazovima i ponosno nosi svoje bore

On je, inače, sin engleskog aristokrate Džordža de Vera Dramonda. Metju je napravio sjajnu karijeru u filmskom svetu – iza njega su, između ostalog, i ostvarenja Dve čađave dvocevke i Sneč.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claudia Schiffer (@claudiaschiffer)

Iz bajke u Nortemptonu Klaudija pobegne tek povremeno, kako bi se uverila da je u bjuti carstvu kojim upravlja sve u redu. Naime, svoje milione uložila je u liniju odeće i kompaniju koja proizvodi preparate za negu.

Pošto ih očigledno i sama koristi, može im se verovati. Naročito ako je uz njihovu pomoć zaustavila vreme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claudia Schiffer (@claudiaschiffer)

Manekenka koja je bila toliko popularna da je morala da angažuje telohranitelje čak i za svoj donji veš (redovno joj je nestajao u svlačionicama) u prošlosti je bila u vezi sa iluzionistom Dejvidom Koperfildom. Ljubav je trajala pet godina.

Ali, najveći mađioničar posle Hudinija, koji je kao od šale prolazio kroz Kineski zid, levitirao iznad Grand kanjona i učinio da Kip slobode na trenutak nestane, ipak nije uspeo da pronađe trik kojim bi pored sebe zadržao jednu od najslikanijih žena svih vremena.

Izvor slike: Gareth Cattermole/Getty Images