Artist za marieclaire.rs o najprirodnijoj tehnici za obrve: Kako do savršenog oblika

20. novembra 2023.

| Jelena Mladenović
Bez oštrih kontura kombinacijom dve tehnike do perfektnih obrva

Microblanding i senčenje obrva u kombinaciji za savršen izgled.

Phishading, kombinacija microblanding i senčenje obrva, tehnika je koja je ove godine doživela pravu ekspanziju u kozmetičkom svetu, ali kome su one namenjene, kako se rade i koliko dugo mogu da “izdrže” na našem licu?

Pitanja su koja muče mnoge dame spremne za promenu života i savršen prirodni look obrva sa efektom senčenja bez oštrih kontura.

Da se ne biste zamarale pretragom po internetu, naša sagovornica, artist Sanja Đukić, donosi nam odgovore na sva važna pitanja o Phishading-u.

microblanding i senčenje obrva

Instagram/phibrows_departmentbysanja

Kako se izvodi tretman Phishading i koliko traje procedura?

PhiShading je specijalna tehnika naglašavanja obrva, zbog koje obrve izgledaju izuzetno prirodno. Ova tehnika se izvodi ručno uz pomoć jednokratnog blejda i pigmenata.

Ovaj alat uključuje sve što je potrebno za pravljenje finih i ostrih poteza praćenih suptilnim efektom senčenja.

Tajna savršenog oblika – Lisičje obrve zaludele svet

Boja pigmenta se usklađuje sa prirodnom bojom kose ili bojom prirodne dlake na obrvama. Vreme izvođena tretmana zavisi od artiste,  ali je do 3 sata.

Da li je procedura bolna i da li može da dođe do iritacije kože?

Kako se pigment implicira u prvi sloj kože, bol je individualna, ali za većinu klijenata to je poput čupkanja obrva. U toku rada dodaje se lokalni anestetik koji umanjuje bol na minimum.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sanja Djukic (@phibrows_departmentbysanja)

Kao Artista Phiacademy koristim pigmente koji su hipoalergentski. Nega posle Microbladinga je veoma važna i taj korak nikako ne bi trebalo preskakati.

Posle koliko treba doći na korekciju i kako negovati obrve nakon tretmana?

Zbog nivoa plasiranja, pigment bledi pod dejstvom unutrašnjih i spoljnih faktora. U optimalnim uslovima boja traje od 10-12 meseci.

microblanding i senčenje obrva

Instagram/phibrows_departmentbysanja

Kod onih sa starijom kozom, gde je regeneracija ćelija usporena, boja može da traje do 2 godine, a kod izuzetno masne i problematične kože oko 6 meseci.

Kako oblikovati obrve da izgledaju prirodno?

Nakon mesec dana od prvog tretmana radi se korekcija i dopunjuju se svi nedostaci. Klijentkinje dobijaju usustvo za ispiranje i sve sto je potrebno za negu obrva narednih 7 dana.

Sedam dana nakon tretmana treba izbegavati sve kreme (osim zaštitne kreme koju dobijate od artiste), nanošenje bilo kakve šminke u predelu obrva ( pudere, korektore).

microblanding i senčenje obrva

Instagram/phibrows_departmentbysanja

Izbegavajte vežbe i treninge koji uključuje prekomerno znojenje, saunu, masaže lica, sunčanje, solarijum, hemijske pilinge kao i tretmane laserom.

Kojim damama je namenjena ova tehnika?

Retko koja osoba je potpuno zadovoljne izgledom svojih obrva. Čak i one koje imaju simetrične obrve tretmanom postignu i gustinu.

Ovaj tretman je namenjen svima koji žele uredne, lepo oblikovane obrve prirodnog izgleda kao i osobama koje su zbog bolesti potpuno izgubile obrve bilo da su muškog ili ženskog pola.