Tajna savršenog oblika – Lisičje obrve zaludele svet

12. новембар 2023.

| Jelena Mladenović
Zamislite samo lice bez obrva i biće vam jasno koliko je dobar oblik važan

Oblik obrva u trendu pomoći će vam da izaberete one idealne za vaš oblik lica.

Oblik obrva prilično je lična stvar, što je i razumljivo, jer u velikoj meri definišu celokupnu sliku našeg lica i uokviruju naše oči, ali možda se baš one u trendu uklapaju sa vašim izgledom.

Današnji trendovi u oblasti oblikovanja obrva su raznovrsni, samo je pitanje sa koliko dlaka raspolažete. Što su obrve deblje i punije, to se više sa njima možete poigrati i stvriti savršen look.

Činjenica je da o oblikovanim obrvama treba voditi računa svakodnevno, jer vrlo brzo izrastu i mogu izgledati zapušteno, što nikako ne bismo volele.

Oblik obrva u trendu

Mnoge dame mogu da postignu savršen oblik samo iscrtavajući obrve pomoću olovke, a sa druge strane ima i onih koje će rado otići da istetoviraju obrve.

Hajde da vidimo kakvi su današnji trendovi i kako oblikovati obrve ovih dana.

Obrve top modela

Ovaj stil obrva je već bio popularan 80-ih od strane zvezda i modela kao što su Madona ili Bruk Šilds. Suština ovog oblika je „divljina“, odnosno, bujni efekat.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Carolina Gonzalez (@cgonzalezbeauty)

Preporučuje se onim damama koje su još u godinama bez bora i imaju široko čelo i jagodice. Guste obrve mogu biti previše dominantne za usko lice i mogu potpuno potisnuti oči.

Kako oblikovati obrve da izgledaju prirodno?

Za one kojima obrve malo ređe rastu, preporučuje se olovka za obrve , koja može da se koristi za iscrtavanje dodatnih pramenova.

Lisičje obrve

Ova vrsta obrva postala je popularna na društvenim mrežama. Njihov oblik se postepeno povećava, kao što možemo da vidimo kod ljudi u Aziji, a trendu je pokelkla i glavom i bradom Kendal Džener.

Ovo možemo sami sebi da stvorimo samo ako potpuno uklonimo spoljnu trećinu obrva i ispravimo je iscrtavanjem i nastavimo u pravcu slepoočnica.

Budite spremni da ovaj stil u potpunosti promeni izgled vašeg lica, pa ga preporučujemo samo onima koji ne insistiraju na prirodnom izgledu i takvom efektu.

Tetovirane obrve

Ovde ćemo podeliti obrve u 2 stila:

1. Naborane obrve koje su davno tetovirane mogu da izazovu mnogo problema jer pigmenti koji su korišćeni u prošlosti mogu jako da izblede, ne troše se, ali se mrljaju.

U želji da budu što lepše, žene stvore kontraefekat – Svakodnevne greške prilikom šminkanja

Najbolji način da ih ispravite je da preko luka pređete korektorom koji dobro prekriva, a zatim ga obojite mat puderom za obrve koji odgovara vašoj boji kose.

2. Prilikom ombre procedure vodi se računa o gustini dlačica obrva, pa sa strane nosa – gde dlačice ređe rastu – luk počinje da se slabije boji, a zatim boja postaje jača prema spolja.

Ovo je mnogo prirodnije rešenje od prethodnog, a nova tehnologija omogućava tačan odabir boja.

Blajhane obrve

Bleached brow u prevodu blajhane obrve postale su za tili čast trend broj jedan. odnosno izbeljene obrve. Ovaj trend izbeljenih obrva isprobale su Kim Kardashian, Lady Gaga, Lizzo i mnoge druge dame sa javne scene.