Puder obrve – za dame koje prate trendove! Žene u četrdesetim ih obožavaju

13. октобар 2023.

| Suzana Jančič
Puder obrve - najispravniji način do savršenog oblika

Ako vam je dosadilo da svakoga jutra pre odlaska na posao ili pak pred izlazak u grad docrtavate obrve jedno od rešenja su je njihovo tetoviranje iliti iscrtavanje. Gotovo svaki opremljeniji beauty salon na spisku svojih usluga ima i ovu, koja se drastično menja od sezone do sezone i u skladu sa modnim trendovima.

Trenutni hit kako kod nas tako i u svetu su puder obrve, umetničko tetoviranje svake dlačice pažljivo i posebno tako da zaista one na samom kraju podsete na prave.

Kylie Jenner kao plavuša – Izbeljene obrve su je u potpunosti transformisale

Ovaj trend, s obzirom na to da olakšava šminkanje, negu uopšte, dosta je postao popularan i među damama javne scene.

Pop zvezda Ana Bebić nedavno se priklonila ovom beauty fenomenu čime se pohvalila pratiocima na Instagramu.

Ana Bebic, instagram, puder obrve

Ana Bebic, instagram

Komentari su da pevačici, koja je trenutno ofarbana u plavo, puder obrve odlično stoje, da su joj istakle oči i uobličile lice, a mnogi su se složili da je mnogo ranije trebalo da se odvaži na ovaj korak.

Nepobitna činjenica je da su pravilno oblikovane obrve ukras lica, a osnovna prednost konkretno puder tehnike je što obrve na taj način iscrtane deluju prirodno guste i uredne, što je svima želja i namera jer često, nepravilno istetovirane, nailaze na kritiku i podsmeh.

10 trikova da izgledate sveže ujutru

Upravo ovo je razlog da se pre nego što se odlučite na iscrtavanje dobro raspitate kod koga ćete tretman uraditi. Obiđite forume, porazgovarajte sa onima koji su imali to iskustvo, a potom se prepustite iscrtavanju koje trajno ostaje na vašem licu.

Egor Vikhrev, Unsplash, puder obrve

Egor Vikhrev, Unsplash

Postoje naravno načini da se puder obrve uklone, recimo laserima, ali tretman je skup i bolan, pa se preporučuje da dobro prethodno promislite i uverite da su odabrani oblik i nijansa baš ono što želite.

Iz čega se sastoji iscrtavanje puder obrva

Imajte u vidu da ni samo iscrtavanje nije bezbolno. Uprkos topikalnoj anesteziji u vidu gela ili kreme koji se nanose pre, budući da se posebnim aparatom površinski ulazi pod kožu minimalnog bola mora biti.

Radi se o blagom senčenju, gde se ponavljanjem postupka dolazi do željene nijanse. Preko kože se prelazi 3-4 puta. U završnici nijansa je tamnija od željene, što je normalno, a tek nakon nedelju dana može se videti pravo stanje stvari.

Camille-Brodard-Unsplash, puder obrve

Camille-Brodard-Unsplash,

Tretman ne traje dugo, ali ste zato nakon njega bar godinu, dve mirni, kada je potrebno doći na korekciju.

Poželjno je prvih sedam do deset dana nakon iscrtavanja izbegavati znojenje, saune, vežbanje, sunčanje, a ne sme se preskočiti ni mazanje adekvatne kreme, preporučene od strane kozmetičara.

 

 

Izvor slike: Unsplash

Nastavite da čitate