1. Home
  2. /
  3. Beauty
  4. /
  5. Crveni ruž savršen za...

Crveni ruž savršen za žene starije od 40

14. март 2023.

| Hana Dunđerov
U kakvoj su vezi naše godine i boja ruža?

Ženama je u tašni jednostavno potreban crveni ruž. Uz njega se, čak i u najgore dane (koji počnu preskakanjem prve kafe i vrlo brzo postanu katastrofa) osećamo dobro i jedinstveno. Ali, nameće se jedno pitanje: kako da izbarete savršen crveni ruž ako ste starije od 40?

Ne, ovo pitanje nema veze sa time kako se osećate i da li i šta treba da nose žene u određenim godinama. Ovo jednostavno ima veze sa promenama na koži i mišićima koje zadese žene u vreme kada počne da opada estrogen. A to su, neizostavno, te čuvene četrdesete.

Kada koža počne da nam tamni, konture da postaju nejasnije, a usne da gube punoću – tada savršeni crveni ruž postaje još korisniji alat. Jednostavno, on privlači i drži pažnju, razigrava lice i čini vas privlačnijom. Naravno, ako je dobro izabran.

U kakvoj su vezi crveni karmin i četrdesete?

Tokom godina, ne samo da se menja kvalitet naše kože, već i naš ten, karakteristike, a možda čak i naše ličnost. Sve ovo na prvi pogled može izgledati kao da nema nikakve veze sa nijansom crvene boje koju nanosimo na usne, ali nije tako. Kada biramo savršen crveni karmin, važan je odnos između nijanse karmina i boje naše kože, njene teksture. Naravno, ne smemo da zaboravimo da ni prilike u kojima stavljamo karmin u četrdesetim nisu iste kao one za koje smo ga koristile u dvadesetim. Dakle, naše godine i boja našeg karmina ipak jesu u vezi.

Kako izabrati savršen crveni ruž spram boje tena?

Nije iznenađujuće da se toplije crvene (ili narandžasto-crvene nijanse) dobro slažu sa toplim, žućkastim tonovima kože, dok hladnije, odnosno ružičaste, plavičaste crvene (šljiva, magenta) idu uz hladni podton kože. Za svetliju kožu dolaze u obzir suzdržanije nijanse, dok tamniji tonovi kože odlično podnose intenzivnu crvenu boju karmina.

Vredi odvojiti vreme da testirate svoj  budući karmin, jer ako ruž ne odgovara vašoj koži, može da učini da izgledate starije, kao i da vam učini zube žućima.

Uz koju šminku nositi crveni karmin posle četrdesete?

Hajde da ovaj trik preuzmemom od holivudske ikone, 62-godišnja Julianne Moore. Ona je svojevremeno reklae za Vogue da su braon maskara i neutralni crveni ruž , obogaćen hidratantnim sastojcima, njen duo kada želi prirodan, opušten izgled.

Kako nanositi crveni ruž za usne?

Ako su vam usne punije i nije važna oštra kontura, dovoljno je da nanesete ruž aplikatorom ili prstima. Ali ako želite da vaše tanke usne izgledaju veće, onda će vam dobro doći olovka za usne. Konturnom olovkom možete mnogo da poboljšate, ali samo bez preteranih pokreta i oštrih kontura.

Kako prilagoditi crveni ruž dress kodu?

Ako biste ruž da nosite u poslovnom okruženju, kombinujte ga sa odgovarajućom frizurom. Možete doći sa konjskim repom, prirodnim tenom,  negovanim obrvama. Isti ruž sa bogatim, seksi loknama i šminkom za oči može biti dodatak zavodljivoj večernjoj odeći.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Sepz/GettyImagesPlus