1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Kako treba da izgleda...

Kako treba da izgleda nega kože nakon četrdesete?

19. мај 2023.

| Hana Dunđerov
Reći ćemo vam kako da negujete kožu posle 40 da biste postigle najbolji efekat!

Sa godinama koža gubi čvrstinu, elastičnost i sjaj, ali sve ove znake starenja može da ublaži adekvatna nega kože.

Zašto je važna nega kože nakon četrdesete?

Kada starimo naša koža gubi kvalitet, tako da moramo više da brinemo o njoj. To se dešava zato što dermis lica gubi sjaj i elastičnost, pa se pojavljuju prve bore i/ili linije ekspresije i čak se vide neke fleke koje su se vremenom formirale na koži. Zbog toga nega kože postaje prioritet za mnoge žene, posebno one starije od 40 godina.

Kozmetičari uveravaju da je neophodna dnevna rutina nege da bi koža lica bila zdrava i čvrsta, a uz to se mogu kombinovati specifični tretmani koji se sprovode u kozmetičkim centrima.

 

Kako treba da izgleda nega kože nakon četrdesete?

 

Da biste se brinuli o svojoj koži sa 40 godina potrebno vam je:

Optimalan odmor

Neophodno je dobro spavati da bi se koža regenerisala, ako ne spavate dovoljno na licu, pojaviće vam se kese ispod očiju, bore i podočnjaci. Iz tog razloga stručnjaci preporučuju odmor između 7 i 9 sati dnevno.

Dodajte proizvode sa vitaminom C u svoju rutinu

Proizvodi, suplementi ili kreme koji sadrže vitamin C, kao što su serumi, hijaluronska kiselina ili kreme za područje oko očiju su od suštinskog značaja da vaša koža bude i izgleda hidratizovanija.

Koristite kremu za sunčanje

Da biste sprečili prerano starenje nakon četrdesete koje se javlja na područjima koja su najizloženija zračenju i slobodnim radikalima, neophodno je koristiti kremu za sunčanje sa SPF 25, 30 ili 50, u zavisnosti od potreba vašeg tipa kože.

Održite hidrataciju

Da bi vaša koža izgledala revitalizovano, nije dovoljno samo da je hidratizujete spolja, već to morate učiniti i iznutra, a za ovo morate unositi najmanje 2 litra vode dnevno. Ovo će pomoći vašoj koži da povrati svoju elastičnost, čvrstinu i sjaj.

Vodite računa o zaštiti od spoljašnjih faktora

Kada ne pijete dovoljno vode, epidermis dehidrira i znaci starenja postaju vidljiviji. Mnogo puta ovo je pojačano faktorima kao što su vremenske prilike, duvan, loša ishrana, pa čak i nedostatak tečnosti. Svi ovi faktori koji pogoršavaju znake starenja.

Vodite računa o zdravlju svoje kože

Posle 40. godine vrlo je uobičajeno da se smanjuju lojne žlezde koje sintetišu sebum, podmazuju i štite površinu kože, zbog čega je na koži primetna neuhranjenost i suvoća. Zato, važno je da koristite adekvatne kreme.

Čistite lice

Preporučuje se svakodnevno čišćenje lica u našoj beauty rutini. Neophodno je zbog otvaranja pora, vraćanja svežine i uklanjanja svake vrste nakupljene prljavštine.

Krema protiv bora

Bore su te koje najviše otkrivaju naše godine, jer su naglašene pucanjem vlakana dermisa.

Sredstvo protiv fleka na koži

Takođe u ovom uzrastu počinju da se pojavljuju prve fleke na licu, vratu, dekolteu i ramenima zbog promene pigmenta kože usled prekomernog izlaganja suncu.

 

Izvor vesti: marieclaire.perfil.com

Izvor slike: monkeybussinesimages/gettyimagesplus