1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Najmodernije venčanice 2025. sa...

Najmodernije venčanice 2025. sa Bridal Fashion Week

16. oktobar 2024.

| Miljana Momirović

Ako ste nedavno dobili verenički prsten – čestitamo. Trendovi sa Bridal Fashion Week-a će pomoći da vaša venčanica 2025. bude sasvim prava.

Od 8. do 10. oktobra, Njujork je postao centar za venčanja, ali sa modnog aspekta. Renomirani i novi dizajneri venčanica predstavili su najnovije kolekcije i pružili obilje inspiracije u potrazi za najvažnijim izborom pre nego što izgovorite sudbonosno „da“.

U nastavku pogledajte stilove koje ne bi bilo loše imati na umu kada je u pitanju odabir venčanice.

Najmodernije venčanice 2025.

Neki od najistaknutijih trendova bile su klasične i tradicionalne venčanice, poput modela sa spuštenim strukom, viđenih kod Christian Siriano Bridal za Azazie i Renhue. Međutim, drugi trendovi su doneli potpuno svež pristup, poput tankih šalova i suptilnih cvetnih detalja, koje su koristili dizajneri kao što su Francesca Miranda i Alexandra Grecco. U nastavku pogledajte stilove koje ne bi bilo loše imati na umu kada je u pitanju odabir venčanice.

Cvetne venčanice

Cvetni detalji na venčanicama možda nisu revolucionarni ali u svakom slučaju donose ženstvenost. Ako preferirate odvažne detalje, 3D cveće na čipkastoj venčanicu (poput Galia Lahav) su pravi izbor. Za one koji traže diskretan izgled, cvetni akcenti iz kolekcije Alexandra Grecco nude svedenu ali i dalje elegantnu varijantu. Francesca Miranda je svojim nežno izvezenim cvetovima, savršeno balansirala između upečatljivog i minimalističkog.

Cvetne venčanice

Alexandra Grecco


Tanki šalovi

Kada su u pitanju venčanice 2025. godine, tanki šalovi su ponovo u modi. Nakon što su osvojili modne piste, sada su ušli i na vrata venčanja. Na Bridal Fashion Week-u, brendovi poput Sassi Holford, Hera Couture i Lihi Hod su stilizovali ove šalove na specifičan način, noseći ih unazad, što je za haljine dalo dozu neočekivane elegancije. Takav detalj je najbolja alternativa ogrlice, pružajući poseban pečat.

Tanki šalovi

Hera Couture

Korset venčanice

Za mlade koje žele podršku bez brige, korset venčanice su idealan izbor. Ova silueta, inspirisana viktorijanskim stilom, pruža strukturu haljini i dodaje notu sofisticiranosti. Watters je ovu tendenciju predstavio kroz čipkasti korset u kombinaciji sa plisiranom suknjom od tila, dok su Pnina Tornai i Yuliia Lobachóva otišle korak dalje sa vidljivim ojačanjima koja asociraju na donji veš.

Korset venčanice

Lobachova

Venčanice 2025. sa otkrivenim ramenima

Ako želite da na suptilan i elegantan način pokažete malo kože, venčanice sa otkrivenim ramenima su pravi izbor. Ovaj trend je bio prisutan u različitim varijantama, od kristalima prekrivene haljine Ese Azenabor sa dramatičnim šlepom do nežne čipkaste venčanice Justin Alexander Signature. Wona Concept je ponudila jedinstvenu verziju sa različitim siluetama rukava, dodatno ukrašenih tilom.

Venčanice sa otkrivenim ramenima

Wona Concept

Spušteni struk

Venčanice sa spuštenim strukom osvajaju modnu scenu, uključujući i svet venčanica. Christian Siriano Bridal za Azazie je predstavio kraljevsku verziju ovog trenda sa voluminoznom suknjom, dok su Renhue i Jenny Yoo ponudili minimalističke varijante sa srcolikim izrezima i elegantnim dugim suknjama.

Spušteni struk

Renhue

Izvor slike: ©Launchmetrics/Spotlight

Nastavite da čitate