1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Kletva venčanica Vere Wang...

Kletva venčanica Vere Wang – da li ste čuli za nju?

16. август 2023.

| Hana Dunđerov
Da li je tako lepa haljina vredna razvoda?

Nema žene koja ne sanja da se na venčanju pojavi u haljini Vere Wang. Zvezde ove snove i ostvaruju. Ali, da li znate koji se procenat brakova sklopljenih u venčanici Vere Wang razveo?

O, da, dovoljno njih da bi se u Holivudu već pričalo o nečemu što zovu kletva venčanica Vere Wang.

Niko nije primetio sve ove godine – Neobičan detalj na venčanici Jelene Đoković ne očekuje se od moderne mlade

.Godine 1957., glumica Elizabeth Taylor osvojila je Oskara za najbolju glumicu nakon tri godine neuspešnih nominacija. Te večeri 1957. Liz je nosla raskošnu haljinu koju je kasnije nazvala amajlijom.

A, ako nam neke haljine donose sreću postoje li i one koje imaju obratno dejstvo?

Vera Wang je uvek imala dodira sa modom.  Pre nego što je koristila svoju olovku za  skiciranje odeće, kinesko-američka dizajnerka je bila modna novinarka u Vogue.

Zatim je prešla na kreativnu stranu kada je dobila posao  u Ralph Lauren-u. Njenu stručnost u modi više nije trebalo dokazivati, ali je pravu slavu Vera Wang osvojila 1989. godine  kada je počela da dizajnira venčanice.

Podvig koji prati klik: upušta se u kreiranje venčanica i otvara svoj modni butik za mladence na Medison aveniji u Njujorku. Američka verzija Avenue Montaigne u Parizu. Tada privlači vrhunsku klijentelu.

Kletva Vere Wang – Venčanica Mariah Carey

Stvarno je želela da izgleda kao princeza, a ovo venčanje je bilo jedno od onih ogromnih i bajkovitih.  Wang je tako za nju dizajnirala pufnastu haljinu ukrašenu šlepom  dugim 7,5 metara, poput one koju je nosila ledi Di na venčanju veka.

Od tog pojavljivanja Mariah Carey u venčanici Vere Wong zvezde su shvatile – svoju najznačajniju haljinu mogu poveriti ovoj dizajnerki.

A onda, stigle su dvehiljadite i serija Sex and The City i Vera Wang uspostavlja status reference u popularnoj kulturi.

Ali šta je „kletva Vere Wang“?

Tokom 2000-ih, Vera Wang je pravila venčanice za dame koje su ispunjavale stupce i tv ekrane jer – tada mreža još nije bilo. Jesica Simpson 2002, Khloe Kardashian 2009, Jennifer Lopez 2004, Jennifr Garner 2005, Avril Lavigne 2006, Haidi Klum 2005, Kim Kardashian… Sve one su nosile venčanicu Vere Wang. I pogodite šta? Sve su se razvele.

Mariah Carez se rastala od Tomija Motole nakon pet godina zajednice, a Garner i Ben Affleck su trajali 13 godina, dok su Avril Lavigne i njen prvi muž živeli srećno četiri godine. Čak je i brak same Vere Wang okončan nakon 23 godine zajedništva te 2012. godine.

Iako svaki od ovih parova ima svoje razloge za razvod, ljubitelji tračeva i mode ukazuju na zajednički imenitelj: venčanice Vere Wang.

Tako je rođena glasina o prokletstvu venčanica Vere Vang. Poslednja navodna žrtva? Ariana Grande.

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: Cindy Ord/Stringer/GettyImages