1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Ove jeseni ulicama šeta...

Ove jeseni ulicama šeta poseban model farmerki i već je postao hit sezone

20. oktobar 2023.

| Snežana Ilić
Džins ne izlazi iz mode, a ovih dana u trendu je široka šik varijanta

Da li se zvono vraća u modu? Pa, u nekom obliku. Izgleda da je odzvonilo farmerkama sa preuskim nogavicama, pocepanim modelima sa prorezima ili onim vrećastim u stilu osamdesetih.

Trend alert – kako stilizovati farmerke sa širokim nogavicama

Ako je verovati trendseterkama i prizorima sa ulica evropskih metropola, ove jeseni biće aktuelne široke zvonaste varijante. Bacite pogled na stajling infleunserke Pernille Teisbaek:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Farmerke ne mogu da izađu iz mode, mada će mnogi reći da ne stoje baš svakom. Ipak, smatraju se savršenim komadom koji može da se nosi u različitim prilikama, a današnje dopuštaju da se u njima pojavite i na poslu, i na nekoj proslavi, i gde god poželite.

Model farmerki koji je oduševio

Dakle, modna prognoza kaže da će sezonu pred nama obeležiti široke farmerke i da će dominirati u svetu džinsa. U svakom slučaju, izgledaćete šik, bićete u trendu, a ako odaberete pravi model, moći ćete i da sakrijete neke nedostatke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caroline Lin (@thecarolinelin)


Ipak, vodite računa da pantalone prate liniju tela. Da ne budu previše kratke, ali ni previše dugačke. No, dužina bi trebalo da zavisi od obuće koju nosite, a samo da napomenemo – sjajno se slažu sa visokom štiklom.

Pravi izbor – ovi modeli savršeno sakrivaju široke kukove

Neko, doduše, voli kada dodiruju tlo i potpuno prekrivaju stopala. U tom slučaju cipele mogu da budu i ravne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Agnes Pusztai (@whatgigiwears)

Što se tiče gornjeg dela stajlinga, možete da ih kombinujete uz sve: običnu majicu, bluzu, top, romantičnu ženstvenu košulju ili pak neku široku, muškog kroja, blejzer strukiran ili nekoliko brojeva veći, kišni manil, kaput…

Dobro je znati i da farmerke sa širim donjim delom imaju moć da izduže figuru, što je trik kojem mnoge žene pribegavaju i uglavnom su vrlo uspešne u tome.

Izvor slike: Jason Leung/Unsplash