1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Jesen se bliži, a...

Jesen se bliži, a s njom se u igru vraćaju i večne teksas jakne

18. септембар 2023.

| Snežana Ilić
Teksas jakne su ponovo u modi

Džins je jedna od najboljih stvari koje su se desile čovečanstvu. Odnosi se na denim, čvrst, otporan i izdržljiv materijal od kojeg se prave najpopularnije pantalone na svetu – farmerke u svim oblicima i veličinama, ali i ostale popularne stvarčice kao što su košulje, torbe, čak i čizme. A posle farmerica, prve na teksas listi su neprevaziđene jakne.

teksas jakna

Roman Melnychuk/Unsplash

Farmerice u poslovnom looku: Savršene ideje

Svako od nas u ormaru ima bar jednu. U njima smo, uostalom, i odrasli. Teksas jakna spada u garderobu za koju se sentimentalno vezujemo i koju volimo da uvamo jer će nam jednog dana zatrebati. Ove jeseni, pored kratkih modela, jednostavnih ili onih sa printom, biće ponovo aktuelni i oversize komadi u duhu osamdesetih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalia (@thefashioncornerbyn)

Jakne za par brojeva veće savršeno se slažu sa romantičnom i elegantnijom garderobom, na primer haljinama punim cvetnih motiva, a dobro idu i uz svetlije pantalone od drugih materijala ili duge suknje od antilopa. Bela košulja je uvek dobar izbor, kao i kaubojke koje takođe nikad neće išetati iz mode.

teksas jakna

Bluewater Sweden/Unsplash

Pošto smo već ušli u prelazni period kada su večeri hladnije, a i jutra, polako se opraštamo od kratkih rukava. Za koji dan već ćemo omiljenu teksas jaknu nositi preko jednog ramena, a kada jesen zakuca na vrata nećemo se odvajati od nje. Praktične, univerzalne i večne. Možete uvek da zakačite i neki broš.

Izvor slike: Becca Tapert/Unsplash