1. Home
  2. /
  3. Ženski stav
  4. /
  5. Prestižno priznanje „Miloš Žutić“...

Prestižno priznanje „Miloš Žutić“ u rukama Branke Katić: Moja deca su moja najveća nagrada u životu

16. октобар 2023.

| Stana Luković
Za ulogu Blanš u predstavi "Tramvaj zvani želja"

Glumica Branka Katić dobitnica je nagrade „Miloš Žutić“ za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu Blanš u predstavi „Tramvaj zvani želja“,  u režiji Lenke Udovički.

Branki je nagrada uručena sinoć nakon predstave u Beogradskom dramskom pozorištu, a glumica nije krila koliko je srećna.

Branka Katić

Photo: Antonio Ahel/ATAImages

„Ovo je jedna divna nagrada koja mi mnogo znači. Rekla bih da je kruna ove moje relativno kratke pozorišne karijere, pošto sam se pozorištem bavila dok sam živela u Srbiji. Nekih 10 godina, i onda sam dosta dugo živela u inostranstvu gde nisam imala mnogo mogućnosti da se oprobam u pozorištu.

Tako da mi ova nagrada mnogo znači, jer dolazi od mojih kolega, od moje branše, i drago mi je da su prepoznali moju ljubav prema našem poslu, moju predanost, i neki moj dar“, izjavila je za N1 naša proslavljena glumica.

Branka Katić

Photo: M.K./ATAImages

Glumica je ovu ulogu okarakterisala kao najtežu u svom životu, a kako ističe, njene dve najveće nagrade su njeni sinovi.

– Moja deca su moja najveća nagrada u životu, jer su fini i dobri ljudi, svako jutro što sam živa i što mogu da razmenim sa svetom po nešto i to mi je nagrada. Ovo što se trenutno dešava u svetu na Bliskom Istoku je kao neka stravična noćna mora, koju ljudi tamo prolaze.

U svetlu svega toga, kao da je sve obesmišljeno, ako kao ljudska vrsta tako brutalno rešavamo nesuglasice, mene to sve čini užasno nesrećnom, ali eto zahvalna sam pozorištu i to mi je neka vrsta nagrade – zaključila je Branka.

Branka Katić

Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Izvor slike: ATA Images

Nastavite da čitate