Marie Claire žena meseca: Ivana Horvat, mama troje dece, bokserka koja ima recept za uspeh

16. septembra 2023.

| Jelena Mladenović
Ivana Horvat biće vaša motivacija da nikad ne posustanete

Ivana Horvat (36), licencirani fitnes trener pilatesa i kardio boksa, našla je recept kako da izbalansira porodicu i uspešan posao koji vodi već godinama.

Marie Claire donosi vam priču o ženi koja je eliminisala izgovore u startu, životne bitke pretvorila je u izazove, sa kojima se nosi lavovski i napreduje iz godine u godinu.

Ivana Horvat, trener kardio boksa i pilatesa

Privatna arhiva

Ivana je uspela u surovom poslovnom svetu u kome se greške ne praštaju, dok sa druge strane brižnjivo čuva i pod budnim okom pazi troje dece Lava, Ivu, Vukašina kao i supruga Snežana, koji joj je bio najveća podrška, dok je išla uzlaznom putanjom.

Ivana Horvat, trener kardio boksa i pilatesa

Privatna arhiva

– Sve je počelo pre 10 godina, kada smo saznali da nam ćerka ima srčanu manu, zbog koje smo morali da je vodimo na intervenciju u Grčku. Posle toga nije postojala stvar koju nismo mogli da uradimo, to nas je ojačalo i mene ohrabrilo da počnem da treniram tajlandski boks. Ćerka je nakon oporavka krenula mojim stopama, a sada se već takmiči i osvaja medalje.

Ivana Horvat trener kardio boksa i pilatesa

Privatna arhiva

– Kasnije, dok sam ja završavala sportsku akademiju i čuvala decu, moj suprug je radio dva posla, kako bismo sve postigli – ispričala je Ivana Horvat za Marie Claire.

Marie Claire žena meseca – Ivana Vuleta, kraljica atletike

Mama i sportistkinja se zatim odlučuje na veliki korak. Otvara sportsku salu “XBaza” i kreće da drži treninge kardio boksa i pilatesa, a kako nam je rekla i danas kada uđe u salu sve brige nestaju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ХBAZA SPORTSKA SALA (@xbaza.kikboks)

– Sport je za mene obaveza, ventil, relaksacija i onaj osećaj posle treninga kao da je sav stres i teret svakodnevnog života nestao, kao da dobijem novu energiju da nastavim dan, jer kakav god da je dan, kad uđem u salu zaboravim na sve i samo se fokusiram na trening, da ga što bolje odradim i da sve žene izađu zadovoljne i srećne i u mokrim majicama (smeh) – objasnila nam je instuktorka iz Beograda.

Ivana Horvat ima recept za uspeh žene

Podrška porodice i dobro organizovano vreme su ključ uspeha za svaku ženu koju svakodnevne predrasude koče u ostvarenju ciljeva.

Zašto polovina devojčica odustaje od profesionalnog sporta nakon 13. godine?

– Da biste uspele da uskladite posao sa porodicom, najbitnija je podrška i razumevanje najbližih. Moj dan počinje u šest sati, ispratim decu u školu, odradim trening za sebe, idem u salu, gde me čekaju žene sa kojima radim na njihovom zdravlju i samopouzdanju.

Ivana Horvat, trener kardio boksa i pilatesa

privatna arhiva

– Kada se vratim imam malo vremena da sredim kuću, napravim ručak, zatim ide domaći sa decom. Oni uveče idu na treninge svoje, ja opet na svoje i oko devet se svi skupimo, ispričamo, večeramo i na spavanje –  ispričala nam je Ivana Horvat i istakla da je nedelja dana rezervisan isključivo za porodicu i prijatelje, posao tog dana nepostoji.

Da li ste vi danas učinile nešto za sebe? 

Pokrenite se, probudite lavicu u sebi i postanite baš vi Marie Claire žena meseca! 

Izvor slike: Privatna arhiva