1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Da li ste čuli...

Da li ste čuli za pravilo „šest minuta“? U krevetu čini čudo kada se strast načisto ugasi

21. новембар 2023.

| Jelena Mladenović
Zanos kao sa početka veze može da se lako probudi

Da li ste čuli za pravilo „šest minuta“ u krevetu?  Početak veze zna da bude sjajan. Postoje leptirići, uzbuđenost, strast i seks o kome ste dugo maštali.

Međutim, šta kada seks postane obaveza u odnosu i nešto što je na listi stvari koje treba da „odradite“?

Naime, kad se zaljubljenost pretvori u ljubav i kad se stvore nešto dublji osećaji, seks pada na listi prioriteta, a ljubav postaje više razgovor, podrška i poverenje.

To za dugogodišnje partnere može predstavljati problem, a nedostatak seksa može čak rezultirati i nepopravljivim problemima, ponekad i raskidom.

Pravilo šest minuta do seksa kao na početku

Sex Information and Education Council of Canada objavili su istraživanje koje pravilo „šest minuta“ navodi kao najbolji, a istovremeno najjednostavniji način popravljanja seksualnog života.

Zaposleni na ovom radnom mestu najčešće vode ljubav, iznenadićete se 100%

Ono uključuje predigru koja traje šest minuta. Bilo da vi pružate zadovoljstvo partneru ili on vama, predigra od šest minuta ključ je dobrog seksa, govori istraživanje.

Bez obzira na to da li se radi o oralnom seksu, strastvenim dodirima ili ljubljenju i bez obzira na to hoćete li tih šest minuta podeliti na oba partnera, seks nakon tog vremenskog intervala biće puno bolji i prijatniji, piše Zadovoljna.hr.

Za 10 sekundi do jačeg orgazma – Kegelove vežbe čine čuda za žene

Istraživanje je sprovedeno na 1.500 Kanađana koji su rekli da im je upravo šest minuta potrebno kako bi se opustili i uživali u seksu.

Čak 61 odsto žena je potvrdilo da im je potrebno barem šest minuta predigre da bi uopšte mogle da dožive orgazam, a 55 odsto muškaraca potvrdilo je da im je seks bio puno bolji ako su im partnerke pre seksa ponudile šest minuta dodatne pažnje.

Isto važi i za aktivnosti nakon seksa. Zadovoljeno su se osećale one žene koje su muškarci mazili barem šest minuta nakon seksa.

Ako ste upali u rutinu, sada znate jednostavno i besplatno rešenje koje bi moglo da unapredi vaš seksualni život, a možda ga čak i vratiti u zlatno doba početaka vaše veze.

Izvor slike: Photo by Claudia Love on Unsplash