1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Seksualna disfunkcija kod žena...

Seksualna disfunkcija kod žena i muškaraca: Kako je prevazići?

26. август 2023.

| Snežana Vranić
Seksualna disfunkcija nije retko stanje, a evo kako da se izvorite sa tim.

Seksualna disfunkcija kod žena i muškaraca svakako nije nešto čemu se radujemo. Međutm, uglavnom su u pitanju hormonske ili psihološke promene.

Seksualna disfunkcija kod žena i muškaraca: Šta je to?

Seksualna disfunkcija se često vezuje za muškarce. Međutim, ovo stanje nije povezano sa polom osobe. Nedostatak seksualne želje ili ograničenje vremena seksualnog odnosa je uzrokovano hormonalnim ili fizičkim promenama poput afekata u organima (emotivno stanje koje se ispoljava fizički) ili psihičkim stanjem koje utiče na seksualne odnose.

Seksualna disfunkcija kod žena i muškaraca: Kako

je prevazići?

Muškrci najčešće koriste čuvene „Vijagra“ pilule kako bi prevazišli seksualnu disfunkciju. Međutim, veoma je važno da se pre uzimanja bilo kakvih pomagala obavi lekarski pregled i da ste pod medicinskim nadzorom kako bi se sprečila srčana oboljenja.

Sa druge strane, žene prolaze kroz hormonalne promene koje su povezane sa menstruacijom, ovulacijom, trudnoćom i menopauzom koji mogu uticati na seksualni apetit i podmazivanje. Ginekološki pregled će utvrditi da li postoji hormonska promena koja zahteva lekove ili će mazivo bez recepta biti dovoljno.

Dakle, ako se suočavate sa seksualnom disfunkcijom, razgovarajte otvoreno sa svojim partnerom o tome kako se osećate i šta vam prija ili ne prija. Međutim, neophodno je da se obratite medicinskom osoblju jer samolečenje može izazvati niz neželjenih efekata. Budite odgovorni prema sebi i svom partneru i čuvajte svoje zdravlje.

Izvor vesti: www.marieclaire.perfil.com

Izvor slike: PKpix/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate