1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Kardio za lenje: Šta...

Kardio za lenje: Šta je cozy kardio i zašto ga svi obožavaju?

14. фебруар 2024.

| Snežana Vranić
Vežbajte bez mnogo napora

Kardio za lenje ili „cozy kardio“ je jedan od najnovijih trendova na TikTok-u. Reč je o vežbi koja opušta i telo i um.

Kreatorka ovog trenda je Houp Zukerbrov (Hope Zuckerbrow). Cozy kardio je osmišljen tako da kombinuje vaš omiljeni, udoban ambijent sa nekom laganom vežbom. Pretraga za ovim vežbama na internetu raste i sve veći broj ljudi uživa u ovakvom kardiu.

Da li je kardio za lenje zaista efikasan?

Cozy kardio svakako može biti efikasan trening, ali možda nije pogodan za sve. Međutim, jasno je da prija ljudima koji su novi u vežbanju ili žele da izgube veći broj kilograma, a mogu to da urade u sopstvenom domu. Ovo znači da radite lagane kardio vežbe u udobnosti doma, ali praveći atmosferu u kojoj se ne zamarate previše.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hope Zuckerbrow (@hope_zuckerbrow)

Cozy kardio služi kao briga o sebi

Kardio za lenje vam može pomoći da preoblikujete svoj odnos ka vežbanju kao način na koji se ophodite prema sebi. Amanda Hart, zdravstven holistički trener   tvrdi da umesto da gledate na vežbanje kao na kaznu ili nešto neophodno da biste izgubili kilograme, gledajte na to kao na poklon sebi. Ovakav način vežbanja će sigurno učiniti da se tako osećate.

To je prirodno održiva rutina

Ovo je aktivnost koju ćete želeti da radite redovno jer sami postavljate idealnu atmosferu u svom domu. Ne postoji razlog da preskačete trening kada je on u udobnosti vašeg doma. Osim toga, ovo je odlično rešenje za oni koji ne vole da idu u teretanu ili nemaju mnogo vremena.

Kardio za lenje je veoma pristupačan

Ovaj trend vas ne primorava da trošite dodatni novac na članstvo ili pretplatu u teretani ili da idete bilo gde. Vežbanje kod kuće pruža privatnost i zbog toga je odlično osmišljeno za svakoga ko ne voli da bude izložen u teretani ili u fitnesu. Možete da nosite šta god želite i u čemu se osećate udobno.

Pospešuje aerobni trening

Sve dok postižete nivo umerenog intenziteta, videćete sve kardio prednosti. To uključuje manji rizik od kardiovaskularnih bolesti i poboljšanu kardiorespiratornu izdržljivost.

@hope_zuckerbrow COZY CARDIO💗✨ #fyp #cardio #weightloss #walkingpad #cozy #cozycardio #cozycardioclub ♬ Little Things – Tiqta

Koliko često treba da radite cozy kardio?

U pitanju su vežbe koje nisu previše zahtevne, tako da ga možete raditi svaki dan. Međutim, u tom slučaju je bolje da radite mešavinu različitih vežbi. Na primer, jedan dan možete raditi kardio trening većeg intenziteta i dva dana treninga snage za metabolizam i zdravlje mišićno-skeletnog sistema.

Izvor slike: Miljan Živković/GettyImagesPlus