1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Privlačite nesreću, a ni...

Privlačite nesreću, a ni ne znate! 5 grešaka koje prema feng šuiju pravite u spavaćoj sobi

29. октобар 2023.

| Jelena Mladenović
Drevni feng šuji majstori znali su kako da usmere energiju u prostoru i postignu uspeh u životu

Feng šui se odavno ušunjao u našu kulturu. Kineska drevna veština korišćenjem energije, stvara harmoniju između čoveka i prostora, a otuda i dolazi feng šui u spavaćoj sobi o kome donosimo male trikove.

Feng šui u spavaćoj sobi

Photo by Hannes Köttner on Unsplash

Naime, kako drevni feng šuji majstori tvrde, ova veština pospešuje bolji život i donosi red u njega, tačnije, pomaže nam da lošu energiju sprečimo, a onu pozitivnu „či“ pustimo u svoj dom i uz pomoć tehnike šeng šuija je usmerimo da pravilno cirkuliše kroz njega.

Spavaća soba prema feng šuiju

Gotovo u svakoj prostoriji koju imate u domu možete da stvorite svoj mali feng šuji svet, gde će „či“ energija kružiti sa lakoćom, a život u takvom prostoru učiniće da vam u životu sve krene uzlaznom putanjom.

Mi ćemo se danas osvrnuti na spavaću sobu u kojoj prema feng šujiu mnoge stvari ne bi trebalo da držite.

Feng šui u spavaćoj sobi

Photo by Kenny Eliason on Unsplash

Najbolje lokacije za zen, odnosno spavaću sobu su sever, severozapad ili zapad. Najbolje je ako je spavaća soba u mekim tonovima koji su opuštajući.

Krevet mora biti postavljen najmanje 20 cm od zemlje, prostor koji mora ostati prazan kako bi „či“ energija mogla slobodno da cirkuliše i izbegne stagnaciju.

Feng šui manikir – Dve nijanse koje će vam ove jeseni doneti sreću

Najbolje je kada je krevet namešten i rasklopljen tokom celog dana. Odeću treba staviti u garderober, nikako je ne treba držati po stolicama i vratima. Svetla u spavaćoj sobi treba da budu mekana i ne bi trebalo da dolaze sa plafona, već iz zidnih svetiljki i lampi koje su urađene u nameštaj.

Greške u spavaćoj sobi prema feng šuiju

  • Zelene biljke se ne preporučuju u spavaćim sobama, jer predstavljaju jang (koncept koji označava povećanu aktivnost) i stoga su stimulativne.
  • Ne preporučuje se postavljanje ogledala u spavaću sobu, jer ono reflektuje nazad u telo štetne elemente koje je ono upravo odbacilo. Isto važi i za televizor.
Feng šui u spavaćoj sobi

Photo by Frames For Your Heart on Unsplash

  • Noću je čak preporučljivo da ih pokrijete. Izložene grede se takođe ne preporučuju u spavaćoj sobi, jer onemogućavaju pravilnu cirkulaciju či-ja i mogu stvoriti podelu između para, prenosi marieclaire.fr.
  • Nema previše knjiga (sprečava vas da zaspite).
  • Bez pokretne vode (na primer, bez akvarijuma).

Izvor slike: Photo by Kinga Howard on Unsplash