1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. 5 navika žena koje...

5 navika žena koje imaju visok libido

09. јун 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Navika broj 1 je veoma važna stavka...

Baš kao što nam vežbanje pomaže da ostanemo u formi ili meditacija pomaže u održavanju mentalnog zdravlja, održavanje visokog libida se ne dešava samo od sebe. Ovo takođe zahteva rad. Važno je, stoga, imati na umu da svaki deo našeg tela, ali i svaki deo našeg mentalnog zdravlja zahteva praksu i negu. I dok bismo svi želeli da imamo povećan i zdrav libido od jutra do mraka, ponekad naši seksualni nagoni ne prate želje našeg uma.

Otkrivamo pet navika koje neke žene slede kako bi održale svoj libido zdravim i visokim.

Zdrav libido kod žena

Libido kod žena i briga o sebi

Nega o sebi može se primeniti na mnogo različitih oblasti, uključujući i libido. Provođenje vremena sa sobom omogućava vam da se ponovo povežete sa svojim telom i preuzmete kontrolu nad svojim mentalnim blagostanjem.

Ako ste stalno pod stresom, možete osetiti ozbiljne simptome umora i nervoze, koji se mogu manifestovati kao bolovi u telu i manja želja za seksom. Odvojite malo vremena za meditaciju ili se lepo okupajte na kraju dana da se opustite i videćete kako će se sve promeniti. To je mentalni slom koji žene sa zdravim libidom ne propuštaju, jer im pomaže da ostanu prizemljene i mirne kada spoljni svet postane „strašan“.

Libido kod žena i eksperimentisanje

Žene koje imaju visok seksualni nagon skoro svaki dan pokušavaju da otkriju nešto novo, prošire svoja znanja i unaprede svoje veštine. Ne postoji bolji način da povećate svoj libido nego da probate nešto novo. Možda vi i vaš partner ne možete da se povežete kao nekada. Nema prostora za stid. Mala promena može biti čarolija koja razbija čini. Ako ste sami, investirajte u novu seksualnu pomoć ili odvojite malo vremena za sebe. Ako ste u vezi, planirajte seksualnu noć sa svojim partnerom. Ne zvuči baš seksi, ali može vam pomoći da izađete iz kolotečine. Takođe možete zajedno da isprobate seks igračku ili se prepustite igri uloga. Šta god da radite, nemojte prestati da pokušavate nove stvari u krevetu kako biste zauvek održali svoj libido jakim.

Jak libido kod žena i još jači stav

Ona zna šta voli i šta ne voli, jer zna kako da se dobro provede, oseća se sigurnije i nije joj neprijatno da izrazi ono što želi. Ako se niste opredelili za svoje ukuse, nema problema, jer možete eksperimentisati i otkriti šta vas čini srećnom u spavaćoj sobi.

Jak libido kod žena i odnosi od poverenja

Sa svojim partnerima, jer su oni uglavnom ti koji će im pomoći da najviše uživaju. Bilo da je u pitanju ozbiljna veza ili veza za jednu noć, ako nema poverenja niko ne može da funkcioniše potpuno mirno ili da uživa u trenutku. Ako osećate da vam nešto nedostaje, možda je vreme da započnete otvoren dijalog sa partnerom o svojim potrebama.

Jak libido kod žena i fizička aktivnost

Činjenica da oni koji redovno vežbaju imaju veću verovatnoću da imaju zdrav libido nije iznenađenje. Vežbanje ima mnoštvo prednosti, dok endorfini koji se oslobađaju tokom nje i efekat koji ima na način na koji posmatramo svoja tela direktno utiču na naš libido. Studije su pokazale da postoji „veza između telesne mase, negativne slike o telu i izbegavanja seksualnih situacija“. Drugim rečima, ako želimo da se osećamo samopouzdano u spavaćoj sobi i da povećamo svoj libido, redovna vežba i davanje prioriteta dobrom zdravlju našeg tela je način da to uradimo.

Izvor vesti: www.marieclaire.gr

Izvor slike: katiafonti/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate