1. Home
  2. /
  3. Promo
  4. /
  5. Srpski dizajneri i modna...

Srpski dizajneri i modna kuća Dior oživeli kreacije Angeline Aćimović

19. март 2024.

| Miljana Momirović
Prikazane su haljine domaćih dizajnera i svetskog brenda Dior.

Početak rada Fondacije „Angelina“, kao i 16 haljina najpoznatijih domaćih modnih dizajnera rađenih po skicama Angeline Aćimović, tragično nastradale devojčice 3. maja 2023. u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, predstavljeno je sinoć na svečanom događaju u Sava Centru. Izrađene haljine deo su inicijative Fondacije koju je osnovala porodica Aćimović, sa ciljem očuvanja sećanja na njihovu ćerku Angelinu, ali i sve žrtve nastradale u Ribnikaru, Duboni i Malom Orašju.

Ovim povodom na svečanosti su prikazane i dve haljine prestižne francuske modne kuće Kristijan Dior, specijalno kreirane za ovu priliku. Podršku porodici pružili su i modni dizajneri: Igor Todorović, Dragana Ognjenović, Bata Spasojević, Stefan Đoković, Aleksandar Zabunović, Iva Bataković, Svetlana Jaćović, Marija Tarlać, Ivana Davidović, Ines Janković, Sofija Milošević, Mina Krstić, Katarina Jovanović, Jelena Filipović, Sanja Perić i Melina Džinović (Hamel).

Fondacija Angelina

Iako je naša tuga neizreciva, sinoć smo uspeli svi zajedno da prizovemo svetlost koju je Angelina, kao i svi njeni drugari, donela u naše živote. Njen osmeh, radost i neizmerna ljubav nastaviće da nas inspirišu i podsećaju na lepotu koju je pružala svuda gde je kročila. Ispunjeni smo što će izložene haljine ostati trajni simbol njenog neizmernog talenta i posebnog umetničkog senzibiliteta i duboko zahvalni svim ljudima koji su nam pomogli i koji nam stalno pružaju ruku podrške“, izjavio je Anđelko Aćimović, Angelinin otac.

Na događaju je bio prisutan veliki broj zvanica, među kojima su bili i Angelinini drugari iz razreda i škole, porodice žrtava, kao i nastavnica istorije, Tatjana Stevanović, ranjena u tragediji u Ribnikaru.

Fondacija Angelina Aćimović

Haljine će od danas biti izložene u poslovnom delu u šoping zoni Sava Centra (ulaz Sava Centar Business), a svi koji budu želeli da podrže misiju fondacije, imaju mogućnost da ih kupe. Cena pojedinačne haljine je 800 evra, a sva sredstva biće usmerena u dalje aktivnosti fondacije.

Fondacija „Angelina“ usmeriće svoj budući rad na čuvanje uspomena na žrtve i nastojati da utiče na sprečavanje destruktivnih pojava u društvu, negovanjem vrednosti porodice, zajedništva i vaspitanja. Njen rad biće zasnovan na prikupljanju donacija, sponzorstava, dobrovoljnih priloga i poklona.

Glavni pokrovitelj događaja kojim je obeležen početak rada Fondacije „Angelina“ je Fondacija za srpski narod i državu, dok se među ostalim prijateljima koji su pružili izuzetan doprinos realizaciji ove inicijative nalaze i Sava Centar i Coca-Cola HBC Srbija.

Fondacija Angelina 2024

Izvor slike: WARP Studio

Nastavite da čitate