1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Psychology
  6. /
  7. Da li je ulaskom...

Da li je ulaskom u petu deceniju prilikom odabira partnera poželjno sniziti kriterijume?

25. септембар 2023.

| Suzana Jančič
Visoki ljubavni kriterijumi - stav ili emotivna klopka

Visoki ljubavni kriterijumi uglavnom se povezuju sa damama koje su u zrelijim godinama. Životna iskustva i rečenice rodbine i prijatelja poput „otkucava ti biološki sat“ navele su ih da se zadovolje prosekom kada je već natprosečno tako nedostupno.

toksični muškarci, visoki ljubavni kriterijumi

Photo by Henri Pham on Unsplash

Tek povremeno to se ispostavi kao ispravno i dovede do idilične ljubavi i bračnog odnosa, u većini slučajeva ići protiv sebe vodi u sunovrat.

Visoki ljubavni kriterijumi po mišljenju psihoterapeuta treba to i da ostanu, bez očajničke potrebe da ih snižavamo i samim tim sebe menjamo.

Novi dečko Mileni Radulović vratio veru u ljubav, dobro ga poznajete (foto)

Oni naglašavaju da se tu ne radi o insistiranju da naš parnter ima isključivo plavu kosu, vilu u Sant Tropeu i govori pet stranih jezika savršeno, to nisu visoki ljubavni kriterijumi već nerealna budalasta očekivanja. To su dve potpuno različite stvari i potrebno ih je razlikovati.

Visoki ljubavni kriterijumi uglavnom znače da vam je budući partner sličan u intelektualnom smislu , da je ostvaren i ima samopouzdanja, što je jedan od najvećih afrodizijaka, da je vredan, teži i sam napretku i on lično ima visoke kriterijume po pitanju mnogo čega ne samo ljubavi, da vam prija na oko, da je nežan, romantičan, poštuje i vas i razume i podržava….

everton-vila-AsahNlC0VhQ-unsplash, visoki ljubavni kriterijumi

everton-vila-AsahNlC0VhQ-unsplash

Ako ste sve ovo pobrojali vi nemate visoke kriterijume već cenite sebe i tu nema ničeg lošeg, stoga ne dozvolite da vas neko ubeđuje da treba da bude sa osobom koja vas ne zaslužuje.

Voditeljka Biljana Obradović koja je svojevremeno imala problema i sa zdravljem, u okviru jedne televizijske emisije otkrila je da se u njenom slučaju snižavanje kriterijuma pokazalo kao nepravilan put.

Biljana Obradovic, instagram, visoki ljubavni kriterijumi

Biljana Obradovic, instagram,

Tvrdi da kada god je spustila kriterijume i bila sa nekim sa kim možda da je sama birala nikada ne bi nadrljala je, zato je njen savet da osluškujemo sebe i svoje potrebe nikako druge i njihove savete.

Astrologija i ljubav – Savršeni parovi Zodijaka

 

Ako pak strahujete da ćete zbog predugog biranja ostati sami, organizujte raspored tako da imate što više aktivnosti, postavite ciljeve i radite vredno, bavite se humanitarnim radom i posvetite ličnom razvoju. Ako i dalje ne nalazite nekoga ko vas voli, poštuje, razume i podržava, ne treba da budete sa bilo kim. Prave stvari događaju se u pravo vreme.

Izvor slike: Unsplash