1. Home
 2. /
 3. Lifestyle
 4. /
 5. Psychology
 6. /
 7. Najnoviji TikTok trend: Masaža...

Najnoviji TikTok trend: Masaža ključne kosti oslobađa tugu

27. фебруар 2024.

| Snežana Vranić
Pomozite sebi da izbacite negativne emocije...

Masaža ključne kosti je TikTok trend koji je postao popularan zbog somatskog oslobađanja od negativnih emocija.

Ako osećate anksioznost ili depresiju, TikTok trend je postao viralan povodom toga kako da se lakše oslobodite negativnih emocija. U pitanju je masaža koja podstiče somatsko oslobađanje.

Masaža ključne kosti je postala viralan trend

Tema somatskog oslobađanja je veoma popularna u poslednje vreme sa preko 38 miliona pregleda pod heštegom #somaticreleasemassage na TikTok-u. Prema ovom trendu brzo trljanje ključne kosti i masaža iste može pomoći da se oslobodite skrivene tuge.

 

@talynted_ How ro Release Sadness ❤️‍🩹In acupuncture this is a lung point. Grief and sadness are held in the lungs. So massaging here is an easy and effective way to release sadness In Reiki, the left side represents the feminine and the right is the masculine. So each side will show you where the sadness is stemming from. It can be an experience with a tangible person of that gender that created a grief or it can be an imbalance of that energy within yourself 🫶🏻 It will require more than one time to really get the sadness to release energetically. Let the tears fall 🤍 #sad #sadness #releasesadness #somantichealing #reikimaster #heal #energyrelease #feel #expressfeelings ♬ original sound – talynted

Somatska terapija dolazi u mnogim oblicima, ali ova jednostavna masaža ključne kosti deluje kao jedan od najlakših načina da se oslobodite duboko zakopanih emocija poput tuge ili besa tako da možete isplakati i nastaviti dalje.

Šta je masaža somatskog oslobađanja?

Dr Karli Mari Menli (Carla Marie Manly) Somatsko oslobađanje se zasniva na principu da se emocije skladište ili zarobljavaju u telu. One su obično posledica tuge, zakopanih ili ignorisanih trauma, anksioznosti ili drugih problema sa mentalnim zdravljem.

Telo i um su međusobno povezani, a ovakva negativna osećanja se mogu zaglaviti u mišićima i prerasti u fizičke probleme kao što su napetost, mišićni čvorovi, bol ili glavobolja. Dok masirate određena područja kao što je ključna kost, možda ćete primetiti da je to područje nežno – a to je dobar pokazatelj da nešto treba da se oslobodi.

Za mnoge leđa, vrat i stomak imaju tendenciju da izdrže veliki stres i napetost. Kod nekih je ipak to područje ramena koje podržava ključna kost – glavno mesto za skladištenje neobrađenih emocija. Somatska masaža bi mogla pomoći da se oslobodite ovih osećanja.

Kako se radi masaža ključne kosti?

Evo kako da isprobate masažu somatskog oslobađanja:

 • Uzmite kažiprst i prođite duž ključne kosti.
 • Kada dotaknete rame, dođete do kosti i pronađete meko mesto spustite i srednji prst. Koristite oba prsta da nežno masirate ovu oblast kružnim pokretima.
 • Prirodno je da se mesto oseća zategnuto ili bolno.
 • Dok trljate moguće je da ćete osetiti emocionalno oslobađanje poput suza.
 • Masirajte minut ili dva.
 • Ako osetite oslobađanje, otresite lošu energiju tako što ćete je spustiti niz ruku. Ovo transformiše ili menja emociju tako da je možete pustiti.
 • Ponovite ovo na drugoj strani. Jedna strana može biti bolnija od druge. Radite to svakodnevno dok zaista ne pustite sve.

Možda masaža neće uspeti iz prvog puta. U svakom slučaju, ako vam je potrebno da se isplačete, vredi isprobati ovu tehniku.

Izvor slike: Iryna Boiko/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate