1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Odnosi
  6. /
  7. Toksična veza: 4 znaka...

Toksična veza: 4 znaka da vaša veza ide u lošem pravcu

16. јануар 2023.

| Miljana Momirović
Kada definitivno treba da okončate vašu vezu?

U početku se sve činilo bajno, a onda su počeli da niču problemi. Ovi znaci jasno ukazuju da je vaša veza toksična veza i da treba je okončate.

Kako da prepoznate da li je vaša veza toksična?

 

Stalno ste nervozni zbog svog partnera

„Nervira me svaka sitnica, čak i način na koji diše.“ – ako vam je ovo poznato, to je jasan znak da nešto nije u redu. Njegove male navike koje su vam nekada bile simpatične, postale su vam jako iritantne. Čini se da vam smeta šta god da uradi. Ili obrnuto – vaš partner vam se stalno nervozno obraća, prebacuje vam nebitne stvari ili se ljuti zbog svega. Veza koja se svodi na nervozu zbog sitnica je definitivno toksična veza. Ipak, ukoliko oboje dođete do uzroka ovog problema, može osvežiti vašu ljubav.

Toksična veza budi nesigurnost u vama

Više ne znate šta da radite da bi sve bilo kao nekada – šta da kažete, a da se ne pretvori sve u svađu? Ili se prosto više ne osećate tako voljeno i posebno kao na početku. Osećaj nesigurnosti potiče iz poljuljanog odnosa sa parnerom i može biti veoma zabrinjavajući znak. Posebno ukoliko namerno želi da vas „spusti“ ili je neprijatan prema vama kada ste u društvu.

Često se svađate i ne nailazite na zajedničko rešenje

Zbog napetosti među vama česte su svađe i ispadi što je još jedan „simptom“ toksične veze. Problem je ukoliko ne pronalazite zajednički jezik i rešenje konflikta. Ukoliko nastave da se produbljuju, moguće da će vaše poverenje i privrženost jedno drugome biti poljuljane. A tada je raskid neizbežan korak.

Toksična veza je ona u kojoj se osećate usamljeno

U principu, imate partnera, a ipak se osećate kao da ste sami sa svim svojim osećanjima i problemima. Zajednički život može ponekad da postane prisilan. U njemu više nema mesta za intimne razgovore i romantične gestove. Ako se ovako osećate, možda treba da raskinete vezu sa partnerom koja postaje toksična. U suprotnom, mogli biste trajno biti nesrećni i usamljeni.

Ponekad je lakše izaći iz odnosa, nego dopustiti da toksična veza upropasti šanse da se osećate srećno i ispunjeno i na drugim poljima života – posao, porodica, prijatelji. Razgovarajte sa svojim partnerom pre nego što vas u potpunosti obuzmu zajednički problemi i nesuglasice.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: fizkes/GettyImagesPlus