Pileća salata sa začinskim biljem će biti vaš omiljeni letnji recept!
Želite li da isprobate piletinu na sasvim nov način? Na pravom ste mestu!
23. jul 2023.
| Aleksandra DudvarskiU našem receptu koristimo sitno seckane zelene špargle i tanko isečene tikvice, ali lepota slojeva je u tome što se mogu menjati kako se meseci i godišnja doba menjaju. Između kockica hleba može da se stavi skoro svako povrće (pečurke, spanać, mladi luk, itd.), kao i prepečena slanina, šunka, začinsko bilje ili šta god hoćemo.
Sastojci
1 paket zelene špargle (isecite na manje komade)
1 srednja tikvica (tanko sečena)
4 kriške hleba
50 g sira (narendan parmezan ili gauda)
4 kom jaje
3,5 dl mleka (sa visokim sadržajem masti, ali se može napraviti i sa kajmakom)
so prema ukusu
crni biber po ukusu (sveže mleveno)
1 kašika maslaca (istopljenog)
Priprema
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: Ivannag82/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Želite li da isprobate piletinu na sasvim nov način? Na pravom ste mestu!
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...