Sočna piletina za 20 minuta: To morate probati
25. jun 2023.
| Ranka BulatovićSočna piletina za 20 minuta? Može – prodato. Iako je mnogi smatraju dosadnom, piletina je jedna od najlakših za pripremanje i ujedno najzdravijih vrsta mesa. Da ne pominjemo da se može pripremiti na razne načine.
Sočna piletina za 20 minuta: Preukusna…
Sledeći recept pokazuje najbolju stranu piletine, jer se proprženo meso zapravo kuva u paradajz sosu. Tako da će garantovano ostati sočno i mekano. Slatkoća čeri paradajza i kukuruza posebno se slaže sa pilećim prsima, ali ako želite da promenite jelo, slobodno ubacite bebi spanać ili ga osvežite začinima.
Može se poslužiti uz gotovo svaki prilog (začinjen prženi krompir, bulgur ili pirinač), ali od njega može da se napravi i kneževska letnja večera sa par kriški hrskavog tosta!
Sočna piletina: Kako se priprema
Sastojci:
- 2 para pilećih prsa
- so i biber
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike neslanog putera
- 1 glavica crvenog luka narezana na tanke kriške
- 800 grama čeri paradajza
- 2 šolje kukuruza šećerca
- 1/3 šolje guste pavlake
- 1/3 šolje svežeg bosiljka, grubo seckanog
Priprema:
- Začinite piletinu solju i biberom. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Na to stavite pileća prsa i pržite sa obe strane, oko 5 minuta, a zatim ga ostavite po strani.
- Isečen crni luk ubacite u tiganj i dinstajte dok ne postane staklast, a zatim ubacite paradajz i pustite da se krčka nekoliko minuta.
- Dodajte kukuruz, pa vratite i pileća prsa. Prelijte pavlakom i pustite da provri. Kuvajte dok se sos ne zgusne i piletina potpuno omekša. Poslužite sa svežim bosiljkom.
Ranka Bulatović, dugogodišni novinar i urednik: Zaljubljena u dobre knjige
i filmove. Isprobava sve moguće preparate za negu kose koji joj dođu pod
ruku.
Izvor vesti: https://marieclaire.hu
Izvor slike: EzumeImages/gettyimages.co.uk