1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Gastro
  6. /
  7. Novi trend za doručak...

Novi trend za doručak su mafini bez glutena, spremni za 15 minuta

24. септембар 2025.

| Nataša Stevanović

Ako tražite brz i zdrav doručak ili, još bolje, užine bez glutena, ovi mafini od jaja, povrća i sira su pravi izbor. Lagani, hranljivi i gotovi za svega 15 minuta, idealni su za posao, školu ili kao proteinski međuobrok.

Zašto su mafini bez glutena redovna užina koju naša redakcija obožava? Prvo, zato što su bez brašna i glutena, pa time savršen izbor za zdravu ishranu. Brzo ih pripremamo, a peku se u rerni ili air fryer-u jer budu jednako ukusni. Treće, prilagodljivi su ukusu, mi koristimo spanać, papriku, tikvice i recept nam svaki put uspe.

Kako se prave mafini bez glutena?

mafini bez glutena

  • 2 jaja
  • 2 kašike sitnog mladog sira
  • 2–3 kašike rendanog kačkavalja
  • 1/2 crnog luka
  • 4 čeri paradajza
  • so, biber
  • beli luk u prahu
  • chili ili ljuta tucana paprika, po želji

Rernu zagrejte na 175°C. Luk naseckajte na sitno, pa iseckajte i paradajz. Umutite jaja i pomešajte sa mladim sirom i začinima. Dodajte povrće i sipajte smesu u silikonske kalupe. Pospite rendanim kačkavaljem i pecite 10–12 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Mafini bez glutena se mogu poslužiti sa mladim lukom, vlašcem ili svežim začinskim biljem.

Izvor slike: Azurita/Getty Images

Nastavite da čitate