1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Culture
  6. /
  7. Film Peaky Blinders: Popularna...

Film Peaky Blinders: Popularna serija će dobiti nastavak

07. јун 2024.

| Snežana Vranić
Kod nas je ova serija poznata i pod nazivom "Birmingenska banda"...

Film Peaky Blinders stiže na Netflix sa Kilijanom Marfijem u glavnoj ulozi. Fanovi nestrpljivo očekuju.

Popularna serija „Peaky Blinders“ (Birmingenska banda) napokon zvanično dobija nastavak. Glavnu ulogu igraće Kilijan Marfi (Cillian Murphy), producent Tom Harper će biti režiser filma, a on će biti rađen po scenariju Stivena Najta (Steven Knight) „No Holds barred“ (Nema ograničenja).

Film Peaky Blinders stiže na Netflix

Prošlo je već neko vreme od kada su procurele informacije koje do sada nisu bile potvrđene. Međutim, fanovi porodice Shelby (Šelbi) sada mogu da se raduju i da sa ubuđenjem očekuju film. Oskarovac Kilijan Marfi će naravno otelotvoriti kultnu ulogu vođe birmingemskog klana Tomija Šelbija.  Tom Harper koji producira film je takođe bio učesnik projekta i kod zadnje polovine 1. sezone.

O čemu će biti film Peaky Blinders?

Detalji radnje i dalji kasting se čuva u tajnosti iako je Najt ranije rekao za Deadline da će filmska priča biti smeštena za vreme Drugog svetskog rata.

Producent Tom Harper je izjavio: „Kad sam prvi put režirao Peaky Blinders pre više od 10 godina, nismo znali šta će serija postati, ali smo znali da postoji nešto u alhemiji glumačke ekipe i pisanju što je delovalo eksplozivno. “

„Iskreno sam oduševljen što će se ovaj film desiti. Biće to eksplozivno poglavlje u priči Peaky Blinders. Nema ograničenja. Puni Peaky Blinders u ratu.“

Peaky Blinders je globalni fenomen

Serija je počela sa emitovanjem 2013. godine na BBC 2 u Velikoj Britaniji, a Netflix se pridružio emitovanju 2014. godine. U toku 2019. godine, serija je počela da se emituje na BBC 1 nakon što je njena četvrta sezona osvojila nagradu BAFTA za najbolju dramu. Ukupno, emisija je trajala šest sezona, a svoju kulminaciju je doživela 2022.

U to vreme, glavni lik Tomi je poravnao mnoge račune, uključujući ubistvo svog rođaka Majkla i odjahao u zalazak sunca na belom konju nakon što je prepustio uzde porodičnog posla sestri Adi. Sada nam ne preostaje ništa drugo, nego da sačekamo i vidimo šta nam je producentska ekipa osmislila ovog puta.

Izvor slike: Arturo Holmes / Staff/ GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate