1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Voće broj 1 koje...

Voće broj 1 koje smanjuje stres

04. новембар 2023.

| Stana Luković
Možete ga jesti tokom cele godine

Kada naiđe stresan period, tek onda shvatimo koliko je svakodnevna briga o zdravlju važna. Nažalost, nekada bude kasno, pa mesecima ne možemo da podignemo imunitet i vratimo se na pravi kolosek.

Zato na vreme razmišljajte kako se hranite i za početak unosite voće koje smanjuje stres. Ako niste sigutni koje voće je šampion u tome, onda je ovaj tekst za vas.

Ovo je voće koje smanjuje stres

Ukoliko vas problemi i stres bukvalno sateraju do zida obavezno u svoj organizam unesite banane.

Osim što su prijatnog ukusa, banane poseduju mnogobrojna lekovita svojstva i imaju moć da ublažavaju simptome mnogih bolesti.

Obiluju hranljivim materijama, vitaminima A, B6 i C, a sadrže i minerale fosfor, mangan, magnezijum, kalijum i folnu kiselinu.

Zbog veće količine vitamina B, povoljno deluju na nervni sistem zato su idealno voće koje smanjuje stres. Takođe, ublažavaju stanje depresije i deluju opuštajuće, jer proteini tokom varenja dovode do stvaranja serotonina, hormona zadovoljstva.

Ljubitelji banana su pre svega strpljivi i izdržljivi. Najviše daju od sebe kada su postavljeni pred teške zadatke i zahtevne projekte. Kada pronđu pravog partnera, zaljubljuju se do ušiju i vrlo je verovatno da ce ta ljubav trajati večno.

Ako ste ljubitelj sušenim banana, onda samo napred jer one izuzetno korisne za ubrzavajnje metabolizam, proizvodnju hemoglobina, povećavaju snagu mišića i uklanjaju opstipaciju.

Tokom sušenja jedino gube tečnost i manje količine vitamina A i C, ali su zato druge materije još koncentrovanije nego u svežim bananama.

Posle svega, složićete se da nema razloga da banana od danas ne postane vaš savezik u borbi protiv stresa.

voće koje smanjuje stres

Photo by Giorgio Trovato on Unsplash

Izvor slike: Photo by Jonas Kakaroto on Unsplash

Nastavite da čitate