1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Šminka za proleće i...

Šminka za proleće i leto 2023: Dešifrujemo ključne makeup trendove

29. март 2023.

| Hana Dunđerov
Ovakvu šminku ćete viđati bukvalno svuda

Od tena do usana, preko očiju i obavezne boje sezone, ovo je 5 makeup trendova koji će biti osnovna šminka za proleće i leto 2023.

Šminka za proleće i leto 2023

Proleće je uvek najbolje vreme da se sagledaju i prisvoje trendovi za narednu sezonu. A ovi su ključni, bar u svetu šminke.

No makeup – bez šminke

To je prilično bezvremenski trend, koji se vraća skoro svake sezone, ali sa tehnikama koje se svaki put malo razlikuju. Trenutno, ključna je stvar da postignete savršen ten bez ikakve naznake da ste koristili šminku. Da bi to uspelo, neophodan vam je svež i hidratizovan finiš. Da biste to postigli, pre šminkanja hidratizujte kožu i obavezno koristite podloge kremastih i tečnih tekstura.

Jagodice se ističu kremastim hajlajterima koji se po pravilu nanose prstima. Na usnama tek nešto malo sjaja, a oči sa maskarom i nešto senke ili olovke u dnu trepavica.

Smeo karmin

Bilo da je u pitanju prava crvena, bordo ili čak crna, ove sezone usne su očigledno u centru pažnje. Da bi ovakav makeup bio uspešan, neophodno je najpre ujednačiti ten. Koristite kremaste i mat karmine, a šminka na očima neka bude meka.

Monohromatski izgled

Korišćenje jedne boje (ili boje i njenih varijacija) na celom licu je princip monohromatskog izgleda, viđen na nekoliko modnih revija ove sezone. Birate jednu boju koju ćete naneti na usta, oči i obraze, prilagođavajući intenzitet nijansi zonama lica. Rezultat je veoma harmoničan makeup, prilično mekan i prijatan za gledanje. Takođe je šminka koja se lako nosi, sa kojom sigurno nećete pogrešiti.Da biste bili sigurni da ste izabrali pravu nijansu, idealno je da koristite svoj omiljeni nude ruž.

Smokey eyes

Gotovo bezvremenski trend. Ovo je prilično teška šminka i daje mačji pogled. Ove, 2023. godine, radi se u dve tehnike: ili zadržavamo crnu senku, ali sa tačkom svetlosti u centru kapka ili koristimo svetle tonove: smeđe i tamnocrvene. U oba slučaja, šminka je lakša za nošenje i manje intenzivna nego u klasičnoj verziji.

Moć plave boje

Ako su pop nijanse bile u centru pažnje na modnoj pisti, plava je ta koja se nesumnjivo ističe. To je savršena nijansa za sunčane dane, koja pristaje svim tonovima kože.Sve nijanse su korišćene ove sezone na pistama, ali boja sezone je ipak svetlo, svetlo plava. Pošto plavo na očima može da istakne plavičastu boju podočnjaka, uvek koirigujte i osvetljavajte donju stranu oka korektorom.

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: mikkaphoto/gettyimagesplus