1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Šminka koja podmlađuje: Tehnike,...

Šminka koja podmlađuje: Tehnike, teksture i boje protiv bora

28. март 2024.

| Miljana Momirović
Ovako možete postići efekat podizanja.

Najbolji način da postignete vizuelno zategnuti ten i mladoliki izgled je šminka koja podmlađuje. Korak po korak, profesionalni šminkeri su otkrili kako.

Iz godine u godinu, kolagen u koži opada, a ten deluje deluje sivo i beživotno. Dobra rutina nege lica je osnova koja će pomoći da smanjite znakove starenja. Na kraju, kada je koža spremna za šminkanje, birajte lagane teksture i prirodne tonove, bliske koži. Teške i mat teksture mogu da dodatno istaknu bore, dok će blistave završnice umanjiti njihovu viljivost.

U nastavku pogledajte konkretne savete za šminkanje zrele kože.

Šminka koja podmlađuje

Rumenilo podmlađuje

Kada se šminkate, ne propustite da dodate malo boje svojim jagodicama. Koristite rumenilo na najvišim delovima obraza za dodatnu dimenziju licu. Rose osvežava beživotan ten, nijansa kajsije ili breskve osvežavaju, a blistave završnice pružaju suptilan sjaj za zdrav izgled. Šminka koja podmlađuje izgleda prirodno i to niko ne može da porekne.

Definisane obrve i trepavice

Dobra šminka može vizuelno podići opuštene kapke. Počnite od obrva: prvo ih očešljajte ka gore, a onda krajeve ravno. Ako je potrebno, suptilno ih popunite olovkom u nijansi koja odgovara boji kose. Ajlajner može učiniti da izgledate starije, pa je bolje koristiti olovku za oči. Izvucite liniju duž gornje linije trepavica i nežno je izblendajte ka spolja uz pomoć četkice. Pružite trepavicama volumen sa crnom ili tamnobraon maskarom.

Kako sakriti bore oko usana?

Da biste istakli usne, sakrili bore oko usana i sprečili razlivanje karmina, pomešajte malo korektora sa hidratantnim serumom na ruci. Ovom kombinacijom omekšaćete fine linije oko usana. Odgovarajuća olovka za usne će pomoći u preoblikovanju i dugotrajnosti. Nakon toga, nanesite ruž koji obezbeđuje i boju i negu. Koristite svetlije tonove jer tamnije nijanse mogz učiniti da usne izgledaju sitnije.

Lažne pege podmlađuju

Zahvaljujući TikToku, lažne pege su se vratile. Istina je da pege daju prirodan, živahan izgled i iznenađujuće su laskave. Stavite nekoliko tačkica na obraze i na vrh nosa. Koristite svetlobraon ajlajner koji zatim blendate vrhovima prstiju, ili olovku za oči ili obrve u taupe ili hladnoj smeđoj nijansi.

Šminka koja podmlađuje: Oči

Nanesite svetlucavu senku za oči na ceo pokretni deo kapka. Boje kao što su plava, ljubičasta, kaki, zlatna i bakarna će odgovarati. Za hladne tonove kože, žuta, narandžasta ili smaragdnozelena mogu blago da optereti izgled. Tamniji tonovi kože mogu da nose skoro svaku boju osim svetloroze ili bež boje, jer ove nijanse imaju tendenciju da izgledaju kao pomalo sive.

Izvor slike: Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate