1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Proizvod protiv starenja sa...

Proizvod protiv starenja sa retinalom: Bolji od retinola, divan je, poručuje stručnjak

08. јануар 2024.

| Stana Luković
Govorimo o serumu koji obećava vidljivo svetliju, čvršću, glatkiju, usavršenu kožu

Ako ste zainteresovani za univerzum lepote, verovatno ste čuli reč retinal poslednjih nedelja. Daleko od toga da je pravopisna greška, retinal (retinaldehid) je vrsta retinoida, dobijenog od vitamina A , koji dobija veliku popularnost.

Naravno, da li znamo tačno koje razlike postoje između retinola i retinala?

„I retinol i retinal se pretvaraju u retinoičnu kiselinu, koja je aktivni oblik vitamina A, i ono što zaista deluje na kožu. Razlika je u tome što, dok su retinolu potrebna dva koraka za pretvaranje, retinalu je potreban samo jedan, jer je do 11 puta brži. u njenom pretvaranju u retinojsku kiselinu „, ističu profesionalci.

U odnosu na efikasnost oba retinoida, stručnjaci objašnjavaju da su „uporedne studije među njima pokazale da je retinal i do tri puta moćniji od retinola”.

Savršena nega lica – Kozmetika Biljane Obradović konačno u Srbiji

Glavna sposobnost retine je da vidno smanji bore, a istovremeno ubrzava prirodni proces obnavljanja kože i ujednačava ton.

Retinal pobeđuje bore

Pre upotrebe retinala svakako se prvo konusltujte sa svojim dermatologom, i to pouzdanog koji će vas detaljno uputiti na sve.

Otkrili smo da jedan od najpoznatijih promotera lepote na TikTok-u i Instagramu preporučuje proizvod sa retinalom koji izgleda fantastično.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Álvaro Platón (@alvaro_platon)

Alvaro Platon je magistar dermofarmacije i kozmetike i svi njegovi saveti zaslužuju našu pažnju.

U jednom od svojih najnovijih snimaka on je okupio sve svoje omiljene proizvode iz 2023. godine i formula sa retinalom je privukla našu pažnju.

Konkretno, govorimo o Medik8 Cristal Retinal serumu.

Prema rečima proizvođača, imamo posla sa „novom generacijom oblika vitamina A za koji se pokazalo da daje rezultate do 11 puta brže od retinola“.

Takođe je klinički dokazano da daje neverovatne rezultate koji prkose starenju u jednoj tubi – mislite da je koža vidljivo svetlija, čvršća, glatkija, savršenija koža.

Gore od otrova – 3 praznične namirnice koje nutricionisti zabranjuju

U ovom slučaju, proizvod dolazi u seriji od 5 progresivnih koncentracija za prilagođavanje svakoj koži, tako da ako ste  početnik, prvo se držite najblaže.

Na svetskom tržištu cena mu se kreće oko 80 evra.

Izvor vesti: marieclaire.es

Izvor slike: Photo by Content Pixie on Unsplash