1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Ovo su peptidi koji...

Ovo su peptidi koji deluju na bore kao botoks

09. фебруар 2024.

| Miljana Momirović
Zvuči suviše dobro da bi bilo istinito, zar ne?

Ako tražite koji je najpopularniji sastojak protiv bora, to su definitivno peptidi, a jedna vrsta posebno, koji su neki čak nazvali „botoks u bočici“.

Zahvaljujući TikTok-u, brzo se proširio hvalospev o njegovom dejstvu, a u pitanju je Argireline, sintetički peptidi. Naučno poznat kao acetyl hexapeptide-8, ovaj peptid ima izuzetan efekat na bore, bez bolnih procedura.

Dobro smo istražili da bismo saznali da li Argireline opravdava svoju reputaciju.

Najbolji peptidi za lice: Argireline

Peptidi su kratkolančane amino-kiseline koje pomažu u izgradnji proteina, kao što su kolagen i peptidi. Ovi proteini su ključni kada su u pitanju bore jer smanjuju njihovu pojavu i deluju protiv istih.

S druge strane, Argireline je peptid koji oponaša efekte neurotoksina tako što ograničava komunikaciju nerava sa mišićima tamo gde se primenjuje, ograničavajući sposobnost mišića da se kontrahuju. U prevodu, to znači da ovi peptidi mogu privremeno da opuste mišiće lica. Rezultat ovog procesa su zaglađena koža i manje primetne znakove starenja.

Iako njegovi efekti nisu ni približno tako moćni kao efekti botoksa, ovo može biti bezbolan izbor ukoliko tražite anti-age rezultate bez injekcija ili tretmana.

Kakav efekat imaju ovi peptidi?

Glavna prednost Argireline-a je da što može privremeno da opusti mišiće lica, što na kraju smanjuje pojavu finih linija i bora. Opuštajući mišiće (slično kao i botoks), može pomoći u sprečavanju stvaranja bora, a istovremeno smanjuje dubinu prisutnih bora.

Pored svoje primarnih anti-age benefita, Argireline ima i druge prednosti. Peptidi mogu podstaći proizvodnju kolagena. Kada vaša koža proizvodi više kolagena, ima prirodno veće šanse da zadrži svoju čvrstinu i elastičnost – i na kraju umanji bore. Osim toga, kolagen pomaže u poboljšanju hidratacije kože jer igra ključnu ulogu u zadržavanju vlage. To znači da koža neće biti samo čvršća, već i jedrija.

Za koga je Argireline?

Argireline je namenjen svim tipovima kože, a posebno ukoliko primećujete znakove starenja na koži. Osim toga, može pomoći i u preventivnoj primeni jer odlaže pojavu bora. Obično se nalazi u koncentraciji do 10% u serumima za lice i dobro se kombinuje sa drugim aktivnim sastojcima.

Dakle, ako počnete da primećujete bore, sada je vreme da dodate ovaj moćni peptid u svoju rutinu.

Izvor slike: Prostock-Studio/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate