1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Ovo ulje za lice...

Ovo ulje za lice može ukloniti strije na rukama

09. фебруар 2024.

| Miljana Momirović
Pomaže i za zatezanje.

Iako se mogu pojaviti na bilo kom delu tela, strije na rukama su često najizloženije, pa je prirodno zapitati se kako da ih uklonite.

Strije su nabrane linije na stomaku, grudima, nogama, rukama, zadnjici i različitim delovima tela. Zbog istezanja kože javljaju se ovi tragovi, najčešće zbog naglih promena u težini, trudnoće, hormonske terapije ili rasta mišića.

Razlikujemo crvene i bele strije na rukama, u zavisnosti od toga koliko dugo se nalaze na koži. Sveže i nove strije imaju crvenu ili ljubičastu nijansu, dok ih vremenom karakteriše beli, uvučen izgled, poput ožiljka.

Dobra vest je da nije neophodno da potrošite veliku sumu novca, a moguće je da neke preparate već imate među svojom kozmetikom jer čak i ulje za lice može pomoći.

Strije na rukama

Kao što smo objasnili, strije na rukama se pojavljuju zbog naglih fizičkih promena Obično su uzrokovane brzim dobijanjem na kilogramima ili rastom mišića. Ako koža nema dovoljno kolagena, automatski znači da nije elastična zbog čega se češće javljaju posle 25. godine, kada prirodno počinjemo gubiti kolagen.

Kako ukloniti strije na rukama?

Ukoliko su strije na rukama već prisutne, postoje brojni proizvodi koji ih mogu ublažiti. Ipak, dobro obratite pažnju na sastav jer samo zato što ambalaža navodi da preparat deluje protiv strija, možda i nije tako efikasan.

Ciljajte na hijaluronsku kiselinu u losionu za telo jer nadoknađuju vlagu u koži zbog čega strije na rukama mogu izgledati još izraženije.

S druge strane, retinoidi ili bakuchiol, prirodna alternativa retinola, imaju i te kako dobar efekat na povećanje proizvonje kolagena.

Ulje za lice sa bakuchiol-om ili retinolom može da se koristi i na telu, a posebno je pogodno jer u isto vreme i intenzivno hrani kožu. Nanesite ga direktno na strije na rukama i redovno ponavljajte postupak da biste postigli rezultate.

Kako sprečiti strije?

Ukoliko ste fizički aktivni i često trenirate sa tegovima, možete smanjiti šansu od strija na rukama tako što ćete postepeno dobijati na mišićnoj masi, umesto brzog napredovanja.

Strije su uobičajene i nema razloga za brigu. Neki preparati mogu pomoći da se smanji njihova pojava i vidljivost. Ipak, svi ih imamo i ono što sigurno pomaže je da ih prihvatimo i zavolimo.

Izvor vesti: byrdie.com

Izvor slike: Prostock-Studio/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate