1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Najpopularnija prolećna šminka 2024....

Najpopularnija prolećna šminka 2024. kakvu nose otmene žene

20. март 2024.

| Miljana Momirović
Neke korake ne bi trebalo preskočiti.

Kada je u pitanju prolećna šminka, blistavost i meki izgled su sigurna karta. Prirodni ten pobeđuje ali u trendu su i boje, ako želite da se istaknete.

Pre nego što započnete sa šminkanjem, za privlačan i zdrav izgled kože nega lica igra veliku ulogu. Ne propustite čišćenje i dobru hidrataciju jer će omogućiti da ten izgleda lepše. U nastavku pogledajte kakva šminka je najpoželjnija ovog proleća.

Najpopularnija prolećna šminka 2024.

Prirodni ten

Nakon prekrivanja svake nesavršenosti, ponovo se slavi prirodni ten. U zavisnosti od tipa kože, odlučite se za proizvod koji je najprijatniji na licu.

U slučaju suve kože, tonirani puder-serum može biti dobra opcija jer je njegova tekstura lagana i puna aktivnih sastojaka koji prekrivaju blage nepravilnosti. Ako imate masnu kožu, potražite lagani puder sa mat završnicom.

Savet za nanošenje: jednostavno nanesite proizvod samo na problematične regije. Ovako će ten i tekstura izgledati prirodnije.

Prolećna šminka blista

Osunčani efekat je uvek aktuelan, posebno sa dolaskom proleća. Normalnoj do suvoj koži bi najbolje pristajalo malo tečnog hajlajtera na strateškim regijama: jagodice, most nosa i kupidonov luk. Zatim sve izblendajte vrhovima pristiju da biste postigli lep sjaj.

Kombinovana do masne kože? Već blistavo lice možete primiriti uz pomoć malo mat pudera u kamenu. Fokusirajte se na regije ispod očiju, sredina čela, brada i ispod jagodica. Ovako ćete zadržati sjaj baš na onim mestima na kojima je to poželjno.

Ljubičasta senka za oči

Ako je ten diskretan, prolećna šminka za oči može biti malo smelija. Jorgovanljubičasta dominira ovog proleća, a pristaje svim bojama i tonovima kože. U svetlucavoj varijanti će odmah ulepšati pogled i uhvatiti svetlost. U zavisnosti od vašeg ukusa i okolnosti, možete odabrati da je preko celog kapka ili da se blenda duž linije trepavica.

Ako niste navikli da nanosite šminku za oči, mekša opcija da vam oči blistaju jeste da stavite mali nagoveštaj zlate boje u unutrašnji ugao oka. Jednostavan, ali efikasan korak koji unosi svetlost.

Na kraju, ne morate preterivati sa maskarom ili (još bolje) koristite braon maskaru za prirodniji izgled prolećne šminke.

Rumenilo se ne preskače

Proleće je nesumnjivo sezona rumenila. Roze rumenila i u boji breskve su sigurna opcija da će doneti lepe boje tenu. U zavisnosti od tipa kože, trebalo bi da odaberete pravu teksturu: kremasto, tečno ili  rumenilo u kamenu. U zavisnosti od boje tena, menja se i idealna nijansa roze boje: opredelite se za svetloroze boju ruže u slučaju svetle puti, narandžasto-roze ako je ten topliji, a fuksija roze ako je ten tamniji.

Sjaj ili ulje za usne

Sočne usne su fokusna tačka kada je prolećna šminka u pitanju. Prethodno nanesite balzam za dobru hidrataciju, a onda i sjaj ili ulje za usne koji će dodati volumen. Providna ili tonirana verzija će zameniti ruževe, a pružiće dozu elegancije.

Prirodne obrve

Ove sezone je nemoguće ignorisati obrve. Kladili smo se na prirodne obrve ali laminirane ili podignute uz pomoć gela. Ostavite ih ovakve ili ih blago popunite olovkom za obrve u prirodnoj boji dlačica. Još jedan trend, kada je u pitanju prolećna šminka 2024. su i izbeljene obrve koje dodaju svežinu licu.

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight

Nastavite da čitate