1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Najbolje senke za plave...

Najbolje senke za plave oči

16. април 2023.

| Hana Dunđerov
Izaberite pravu senku za vaše plave oči

Ako imaš sreće da imaš plave oči, onda pripadaš najređoj grupi ljudi na svetu. Plave oči su tako posebne baš zato što su one posledica najređe moguće kombinacije gena na svetu.  Naravno, nema ništa loše u tome da imate prelepe tamne ili zelene oči, ali priznajte – svi mi tajno žudimo za ledeno plavim očima.  Od bledoplave i ledeno sive do tirkizne i indiga, plave oči su od one vrste koje će vas zaustaviti, posebno ako su naglašene dobrom senkom.

Bilo da se odlučite za kremaste senke ili puderaste, prave nijanse mogu učiniti da vaše plave oči budu istaknute kao nikada ranije. Naravno, ne postoje definitivna pravila kada je u pitanju šminka, ali definitivno je da postoje određene senke koje odlično stoje plavim očima.

Kako izabrati najbolje senke za plave oči?

 

Koje boje senki odgovaraju plavim očima?

Da bi vaše plave oči zaista  bile istaknute, poželećete da posegnete za toplim nijansama. Boje poput bronze, bakra i zlata su najbolje jer stvaraju upečatljiv kontrast i daju plavim očima zadivljujuću privlačnost. Takođe, setite se svog časa likovne kulture u osnovnoj školi i teorije kruga boja da biste pronašli boje senki koje naglašavaju plave oči. Žuta je direktno suprotna plavoj na krugu boja, tako da ovaj topli ton, posebno, lepo kontrastira plavim očima, pojačavajući njihovu boju.

Ako topli tonovi nisu vaša stvar, hladni tonovi takođe mogu učiniti čuda na plavim očima. Drugi način da poboljšate plave oči je korišćenje nijansi ton-na-ton; koristite nežne ružičaste, ljubičaste, plave i sive boje.

Koje formulacije senki su najbolje za plave oči?

U slučaju da niste znali, senke dolaze u mnogo formulacija. Dok palete presovanog pudera definitivno omogućavaju više prostora za igru zahvaljujući višestrukim nijansama, tu su i štapići za oči, kreme i likvidi, sa različitim načinom nanošenja i krajnjim rezultatom za svaku od njih. Ako ste početnik za vas su senke u prahu i puderu, je one tečne i kremaste zahtevaju više veštine.

Najbolje senke za plave oči po izboru Marie Claire

  • Najbolja paleta prosečne cene: PÜR On Point Eyeshadow Palette in Friday
  • Najbolja  budžetna senka: NYX Professional Makeup Ultimate Eyeshadow Palette in Queen 
  • Najbolja luksuzna senka za plave oči: NARS Laguna Eyeshadow Quad

Izvor vesti: marieclaire.com

Izvor slike: Valua Vitaly/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate