1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Koja boja kose uz...

Koja boja kose uz plave oči najbolje pristaje?

01. март 2024.

| Miljana Momirović
A koja nikako...

Prilično su retke i kao takve, smatraju se izuzetno privlačnim. Činjenica je da boja kose uz plave oči može prirodno da ih istakne i naglasi.

U nastavku pogledajte koju boju kose da gađate.

Koja boja kose uz plave oči najbolje pristaje?

Dok šminka takođe može učiniti čuda, odabir prave boje kose takođe doprinosi privlačnijem izgledu očiju. Da biste odreditili koja boje kose uz plave oči izgleda najbolje, potrebno je obratiti pažnju i na ten.

Svetao ten

Ukoliko imate plave oči, a svetao ten, paleta boja koja će ih istaći je prilično široka, što vam omogućava da se prilagodite u skladu sa stilom koji želite da iznesete.

Za blagu promenu na prirodnoj tamnoplavoj bazi, koloristi preporučuju zlatnu pepeljastu boju. Tako ostajemo blizu prirodnog izgleda, bez isticanja crvenila kože. S druge strane, i ombré kosa sa svetloplavim pramenovima, u kontrastu sa bazom izvlači plavetnilo očiju.

Tražite veću promenu? Platinasta nijansa takođe može doprineti privlačnijem izgledu očiju i pruža hladan sjaj. Na kraju, tamnobraon je takođe dobar izbor.

Taman ten

Postoji mnogo opcija boja kose uz plave oči koje ih ističu, ako imate taman ten. Bilo da ste plavuša ili želite da to postanete, lagana ombré kosa koja se presijava na zlatno ili karamel, idealna je za isticanje očiju, posebno tokom sunčanih meseci.

Bakarne ili mahagoni nijanse veoma dobro izgledaju uz taman ten, kao i hladna brineta.

Koja boja kose uz plave oči ne izgleda privlačno?

Kada je u pitanju boja kose uz plave oči, ništa nije zabranjeno. Prirodni podton kose je u savršenoj ravnoteži sa bojom očiju i tenom.

Međutim, ako želite da se odlučite za boju kose koja je daleko od vašeg podtona, koloriste preporučuju da prirodnu bazu zadržite makar u korenu. Jedino pravilo je da crvene boje boje ističu crvenilo i potamnjuju oči.

Nastavite da čitate